Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 031 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,25 g |
Tuky | 67,60 g |
Vláknina | 86,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 304,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.
Krok 2: Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium.
Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme. Krok 3: Je potřeba to vypracovat co nejvíce do hladka. Takže je lepší těsto rozdělit na menší části a vypracovávat jakoby roztíráním po silikonovém vále. Krok 4: Hotové těsto je kompaktní a pružné. Krok 5: Následně rozdělíme na 12 dílů. Nejlépe se to dělá tak, že těsto zvážíme, vydělíme 12 a víme, kolik by cca měl každý díl vážit. Krok 6: Každý kousek pečlivě zpracujeme do kuličky. Ty následně přikryjeme utěrkou. Krok 7: Pak postupně s podsypáváním rozvalujeme do velikosti tortilly. (cca 20 cm) Krok 8: Pánev rozpálíme na střední teplotu.
Pečeme po obou stranách asi minutu, než začnou hnědnout puchýřky. Krok 9: Hotové tortilly ihned zakrýváme, aby neunikla pára a ony zvláčněly. Krok 10: Plníme dle vlastní chuti. Můžeme dále třeba zapéci v kontaktním grilu, případně i v toastovači.
Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme. Krok 3: Je potřeba to vypracovat co nejvíce do hladka. Takže je lepší těsto rozdělit na menší části a vypracovávat jakoby roztíráním po silikonovém vále. Krok 4: Hotové těsto je kompaktní a pružné. Krok 5: Následně rozdělíme na 12 dílů. Nejlépe se to dělá tak, že těsto zvážíme, vydělíme 12 a víme, kolik by cca měl každý díl vážit. Krok 6: Každý kousek pečlivě zpracujeme do kuličky. Ty následně přikryjeme utěrkou. Krok 7: Pak postupně s podsypáváním rozvalujeme do velikosti tortilly. (cca 20 cm) Krok 8: Pánev rozpálíme na střední teplotu.
Pečeme po obou stranách asi minutu, než začnou hnědnout puchýřky. Krok 9: Hotové tortilly ihned zakrýváme, aby neunikla pára a ony zvláčněly. Krok 10: Plníme dle vlastní chuti. Můžeme dále třeba zapéci v kontaktním grilu, případně i v toastovači.
Zveřejněno 14. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové pružné tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqAP
Moje poznámka
Bezlepkové pružné tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqAP
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 10 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánová vláčná bábovka
Neregistrovaný před 21 minutami
Hrnková buchta
Neregistrovaný před 48 minutami
Daněk na špeku
Neregistrovaný před 51 minutami
Boží milosti III
Neregistrovaný před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
Neregistrovaný před 1 hodinou
Holandské řízky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kachní stehna na zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Sušená krkovice à la capocollo
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
voda,
psyllium,
mouka bezlepková,
olej,
sůl
Komentáře (1)