Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 031 kJ / 2 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,25 g |
| Tuky | 67,60 g |
| Vláknina | 86,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 304,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.
Krok 2: Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium.
Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme. Krok 3: Je potřeba to vypracovat co nejvíce do hladka. Takže je lepší těsto rozdělit na menší části a vypracovávat jakoby roztíráním po silikonovém vále. Krok 4: Hotové těsto je kompaktní a pružné. Krok 5: Následně rozdělíme na 12 dílů. Nejlépe se to dělá tak, že těsto zvážíme, vydělíme 12 a víme, kolik by cca měl každý díl vážit. Krok 6: Každý kousek pečlivě zpracujeme do kuličky. Ty následně přikryjeme utěrkou. Krok 7: Pak postupně s podsypáváním rozvalujeme do velikosti tortilly. (cca 20 cm) Krok 8: Pánev rozpálíme na střední teplotu.
Pečeme po obou stranách asi minutu, než začnou hnědnout puchýřky. Krok 9: Hotové tortilly ihned zakrýváme, aby neunikla pára a ony zvláčněly. Krok 10: Plníme dle vlastní chuti. Můžeme dále třeba zapéci v kontaktním grilu, případně i v toastovači.
Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme. Krok 3: Je potřeba to vypracovat co nejvíce do hladka. Takže je lepší těsto rozdělit na menší části a vypracovávat jakoby roztíráním po silikonovém vále. Krok 4: Hotové těsto je kompaktní a pružné. Krok 5: Následně rozdělíme na 12 dílů. Nejlépe se to dělá tak, že těsto zvážíme, vydělíme 12 a víme, kolik by cca měl každý díl vážit. Krok 6: Každý kousek pečlivě zpracujeme do kuličky. Ty následně přikryjeme utěrkou. Krok 7: Pak postupně s podsypáváním rozvalujeme do velikosti tortilly. (cca 20 cm) Krok 8: Pánev rozpálíme na střední teplotu.
Pečeme po obou stranách asi minutu, než začnou hnědnout puchýřky. Krok 9: Hotové tortilly ihned zakrýváme, aby neunikla pára a ony zvláčněly. Krok 10: Plníme dle vlastní chuti. Můžeme dále třeba zapéci v kontaktním grilu, případně i v toastovači.
Zveřejněno 14. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové pružné tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqAP
Moje poznámka
Bezlepkové pružné tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqAP
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 6 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 12 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 1 hodinou
Medvědí tlapky
hoopoo před 1 hodinou
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 2 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 4 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
psyllium,
mouka bezlepková,
olej,
sůl
Komentáře (3)