Suroviny pro 40 kusů
40kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 960 kJ / 3 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,57 g |
Tuky | 186,60 g |
Vláknina | 15,90 g |
Cholesterol | 885 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 297,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oba cukry utřeme s muškátovým oříškem, změklým máslem a žloutky do pěny. Pak přisypeme prosátou moukou a mák. Vypracujeme těsto, které dáme na 3 hodiny do chladničky.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát 3 mm. Vykrojíme libovolné tvary a upečeme při 180 °C asi 8-10 minut.
Krok 3: Vychladlé cukroví slepujeme meruňkovým džemem a lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqzj
Moje poznámka
Makové cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADqzj
Nejnovější recepty
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 2 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 2 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 2 hodinami
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 29 minutami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 43 minutami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 43 minutami
Věnečky
jana.smajclova před 56 minutami
Fazolky v sýrové omáčce
Sahula před 1 hodinou
Králík na česneku a hořčici
Valis před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Aluse81 před 1 hodinou
Hrnkový perník nadýchaný
Jířa Gerlová před 2 hodinami
Bílá polévka z hlívy ústřičné
Ajca1 před 3 hodinami
Lilková směs na dva způsoby (na toasty nebo karbanátky)
ZboSy před 4 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
žloutek,
ořech muškátový,
mouka hladká,
mák mletý,
marmeláda meruňková,
cukr
Komentáře (2)