Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč s jablky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Majkaa Majkaa

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 35 min

115 min (80 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 688 kJ /
3 511 kcal
Bílkoviny63,49 g
Tuky131,93 g
Vláknina39,60 g
Cholesterol 586 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,34 g
Sacharidy476,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme tekuté ingredience (máslo necháme povolit), droždí, přidáme mouky, sůl, cukr a necháme vypracovat těsto.
Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem. Krok 2: Mezitím co kyne těsto, tak připravíme drobenku. Propracujeme jí rukama a dáme do lednice. Krok 3: Umyté jablka zbavíme jadřinců, nemusíme je loupat. Polovinu jablek nastrouháme a druhou nakrájíme na kostičky. Přidáme skořici, nakrájené ořechy a zamícháme. Krok 4: Vykynuté těsto dáme na pečicí papír do klasického plechu. Pomažeme povidly rozmíchanými s rumem a troškou skořice.
Na připravené těsto rozložíme jablka a posypeme drobenkou. Krok 5: Plech vložíme do středně předehřáté trouby, pečeme cca 35 minut na 180 °C. Teplota a čas je orintační.

Zveřejněno 19. 11. 2022

Poznámka autorky Majkaa

Jablka jsem nesladila, stačí povidla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEpAY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEpAY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, rum, sádlo, máslo, sůl, povidla švestková, rum, jablko, ořechy, skořice, mouka polohrubá, máslo, cukr, skořice

Přidat fotografie receptu