Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské buchtičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Nykos

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 15 min

195 min (180 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 011 kJ /
3 349 kcal
Bílkoviny75,23 g
Tuky99,68 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 433 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy523,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vezmeme mísu a do ní dáme mouky, cukry, sůl a sušené droždí. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo (nebo Heru), žloutek a nakonec směs vlažné vody s mlékem nebo jen mléko.
Prohněteme ručně nebo v robotu. Krok 2: Poté těsto posypme troškou mouky a dáme kynout na 60 minut (ten, kdo má troubu s kynutím, má to rychlejší, ale lepší je nechat kynout pod utěrkou, třeba v mikrovlnce, samozřejmě nezapnuté, jen zavřené). Krok 3: Z vykynutého těsta uděláme cca 15 malých stejných válečků.
Dáme je na pekáč s pečicím papírem. Krok 4: Na válečkách uděláme 2-3 zářezy, bud žiletkou či ostrým nožem, nebo jiným způsobem.
Necháme znova dokynout cca 60 minut. Kdo nechce moc nadýchané, zkrátí čas na 30 minut. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C a mezitím potřeme buchtičky vodou, nejlépe postřikovačem (nedotýkáte se těsta buchtiček a nemůže se stát, že těsto splaskne). Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut (musí být světlé, ne tmavé, jako třeba u loupáků či dozlatova, jako u rohlíků).
V parní troubě pečeme 12 minut. Krok 7: Pokud chcete, můžete ještě po vyndání posypat moučkovým cukrem.

TIP: Stručný přehled druhů a typů mouk - použití v kuchyni

Zveřejněno 24. 11. 2022

Poznámka autora Nykos

Dle gramáže těsta někdy je potřeba přisypat trochu mouky. Tak, aby se vešlo na jeden plech.

Ideální je parní trouba, jsou pak krásně vláčné, nebo do trouby dát malý hrnec s vodou.

Jestli použijeme med, pak jsou lahodné, nesmí to být náhražky cukru, jinak těsto nenakyne, jak má.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96yv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské buchtičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96yv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka špaldová hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, cukr citronový, droždí sušené, sůl, máslo, žloutek,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu