Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 384 kJ / 570 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,96 g |
Tuky | 8,90 g |
Vláknina | 7,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,06 g |
Sacharidy | 73,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.
Krok 2: Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a koření rozprostři na dno pekáče. Zapni troubu bez větru na 220 °C, pekáč nech zatím mimo.
Krok 3: Vodu z hub vylej, pocákej pečivo mlékem a vše na nádivku smíchej. Samo, krom extra toho másla a voleje, to už máš v tý cibulce.
Krok 4: Kačenu vosol, i zevnitř, napepři, nacpi nádivkou a zašij třeba špejlí. Do pekáče nalej víno tak, aby byla vrstva zeleniny skoro ponořená. Polož na tu zeleninu kačenu prsama dolů. Vína tam je jen tak, aby v něm kačena neležela a mohla se zatáhnout v troubě, tak tam ten pekáč na 10 minut strč. Polej medem, dej poklici, ztlum troubu na 150 °C. Po 50 minutách sundej poklici, peč dalších třeba 50 minut - na barvu. Pak kačenu otoč, na prsa dej pláteček másla a peč ji zase na barvu. Za čas přelej. Já si pak po ňákym čase pomohl grilem v troubě. Ale bacha, nespal. Má barvu? Vyndej ji bokem, vyházej bobky, větvičky a citron a pojezdi to tyčákem. Klidně to nech hustý. Případně doslaď medem, chce-li to. Zjemni eště máslem, třeba i dosol. Ptáka rozkrájej na čtvrtky (radši jen na půlky, je na tom prd masa, je to mrňavý) a podávej. Já k tomu uďál šťouchačky a salát.
Brou chuť.
Brou chuť.
Zveřejněno 1. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoká kachna s nádivkou na zeleninovém sospyré a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRB7
Moje poznámka
Divoká kachna s nádivkou na zeleninovém sospyré a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRB7
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
kachna,
mrkev,
petržel,
celer,
řepa červená,
víno červené,
med,
máslo,
citron,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
pepř drcený,
sůl,
houby sušené,
rohlík,
vejce,
mléko,
sůl,
pepř,
cibule,
máslo,
olej,
majoránka
Komentáře