Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká kachna s nádivkou na zeleninovém sospyré a červeném víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hurtom

Náročný

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 384 kJ /
570 kcal
Bílkoviny14,96 g
Tuky8,90 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 465 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy73,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku. Krok 2: Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a koření rozprostři na dno pekáče. Zapni troubu bez větru na 220 °C, pekáč nech zatím mimo. Krok 3: Vodu z hub vylej, pocákej pečivo mlékem a vše na nádivku smíchej. Samo, krom extra toho másla a voleje, to už máš v tý cibulce. Krok 4: Kačenu vosol, i zevnitř, napepři, nacpi nádivkou a zašij třeba špejlí. Do pekáče nalej víno tak, aby byla vrstva zeleniny skoro ponořená. Polož na tu zeleninu kačenu prsama dolů. Vína tam je jen tak, aby v něm kačena neležela a mohla se zatáhnout v troubě, tak tam ten pekáč na 10 minut strč. Polej medem, dej poklici, ztlum troubu na 150 °C. Po 50 minutách sundej poklici, peč dalších třeba 50 minut - na barvu. Pak kačenu otoč, na prsa dej pláteček másla a peč ji zase na barvu. Za čas přelej. Já si pak po ňákym čase pomohl grilem v troubě. Ale bacha, nespal. Má barvu? Vyndej ji bokem, vyházej bobky, větvičky a citron a pojezdi to tyčákem. Klidně to nech hustý. Případně doslaď medem, chce-li to. Zjemni eště máslem, třeba i dosol. Ptáka rozkrájej na čtvrtky (radši jen na půlky, je na tom prd masa, je to mrňavý) a podávej. Já k tomu uďál šťouchačky a salát.
Brou chuť.

Zveřejněno 1. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachna s nádivkou na zeleninovém sospyré a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRB7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachna s nádivkou na zeleninovém sospyré a červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxRB7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kachna, mrkev, petržel, celer, řepa červená, víno červené, med, máslo, citron, bobkový list, koření nové koření, jalovec, tymián, pepř drcený, sůl, houby sušené, rohlík, vejce, mléko, sůl, pepř, cibule, máslo, olej, majoránka

Přidat fotografie receptu