Americké crinkles s brusinkami
Popraskané sušenky zvané crinkles se rychle z americké Minnesoty rozšířily do celého světa. Ochutnejte tuto čokoládovou pochoutku vyšperkovanou špetkou soli nebo chilli a uvidíte, že i vy se stanete jejím milovníkem.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 578 kJ / 3 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,01 g |
Tuky | 102,12 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 646 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 445,80 g |
Postup přípravy
Ve vodní lázni pomalu rozpusťte máslo a čokoládu. Krok 2: V robotu vyšlehejte vejce a 60 g krupicového cukru do velmi husté světlé pěny, šlehejte aspoň 5 minut. Krok 3: Mouku metličkou smíchejte se sodou a solí.
Do rozpuštěné čokolády přidejte v několika dávkách namočené brusinky včetně zbylého rumu. Tenkým pramínkem vlévejte rozpuštěnou čokoládu k vaječné pěně za stálého šlehání při nejnižších otáčkách, všechno se tak snadno spojí. Na závěr po lžících přidávejte mouku. Vzniklé těsto, dejte na 2 hodiny do lednice. Krok 4: Troubu předehřejte na 160 °C. Připravte 2 plechy s papírem na pečení nebo silikonovou podložkou. Krok 5: Lžící odlupujte kousek ztuhlého těsta, rychle z něj vytvarujte kuličku o velikosti 3 cm a vložte ji do misky se zbylým krupicovým cukrem. Obalte ji a potom ještě důkladně vyválejte v moučkovém cukru. Kuličky skládejte na plech s rozestupy alespoň 3 cm, při pečení dost nabydou. Krok 6: První plech vložte do vyhřáté trouby a pečte 10–12 minut. Správně upečené crincles jsou uprostřed měkoučké a vláčné a na povrchu křupavé. Nesmí se přepéct, pak jsou tvrdé a vysušené.
Zveřejněno 1. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americké crinkles s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZD2
Moje poznámka
Americké crinkles s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZD2
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 9 minutami
Plněné ořechy
Handour před 20 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 45 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 53 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 58 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
brusinky sušené,
rum,
máslo,
čokoláda hořká,
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
soda jedlá,
sůl,
cukr moučkový,
cukr krupice
Komentáře (3)