Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stifado jak ho vařím já

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 408 kJ /
815 kcal
Bílkoviny96,59 g
Tuky6,94 g
Vláknina23,84 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,40 g
Sacharidy83,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky cca 8 cm velké, cibule nahrubo, česnek na plátky.
Z pomeranče odkrojíme kůru a zachytíme šťávu. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme, vyjmeme. Do výpeku dáme cibuli, osolíme a restujeme do sklovata. Krok 3: Přidáme všechno koření a kůru z pomeranče, necháme rozvonět. Vrátíme maso a zalijeme rajčaty. Krok 4: Kastrol s poklicí dáme do trouby na 150 °C. Občas zkontrolujeme a necháme maso změknout. Na poslední půl hodiny přidáme rozinky a šťávu z pomeranče. Krok 5: Před dokončením orestujeme na trošce oleje cibulky.
Zkontrolujeme maso a necháme ev. na plotně zredukovat, neděláme guláš.
Vyjmeme koření a ev. dochutíme solí. Krok 6: Podáváme posypané cibulkami, s chlebem. Dovedu si jako výbornou přílohu představit polentu.

TIP: Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 2. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stifado jak ho vařím já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlN6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Stifado jak ho vařím já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPlN6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, česnek, rajče sterilované, skořice, bobkový list, koření hřebíček, sůl, pepř, pomeranče, olej, vločky chilli, rozinky, cibulka

Přidat fotografie receptu