Andělská očka
Boží název pro tak roztomilé sušenky! Jednoduché na přípravu, nenáročné na suroviny a přesto si jich na talíři každý hned všimne. Pikantní marmeláda a pomerančová příchuť je povýší na delikatesu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 663 kJ / 1 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,28 g |
Tuky | 63,85 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 428 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 114,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1 hodinu odpočinout do chladu.
Krok 2: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Na plech urovnáme pečicí papír. Krok 3: Z těsta tvarujeme malé kuličky. Následně koncem vařečky uděláme do kuliček důlek, který vyplníme marmeládou. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C cca 10-15 minut. Krok 5: Kdo má rád cukroví s polevou, může po vychladnutí spodní část oček namočit do tmavé čokoládové polevy.
Na plech urovnáme pečicí papír. Krok 3: Z těsta tvarujeme malé kuličky. Následně koncem vařečky uděláme do kuliček důlek, který vyplníme marmeládou. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C cca 10-15 minut. Krok 5: Kdo má rád cukroví s polevou, může po vychladnutí spodní část oček namočit do tmavé čokoládové polevy.
Zveřejněno 4. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělská očka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1ZZ
Moje poznámka
Andělská očka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1ZZ
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 12 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 18 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Velký přehled nealko drinků: Rumy, piva, vína i sekty bez alkoholu chutnají skoro jako originál a hlava vás po nich bolet nebude
Detox nemusí znamenat zákaz, ale správnou volbu
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 5 minutami
Zelňačka (klasika)
Neregistrovaný před 15 minutami
Zapečená snídaně
Neregistrovaný před 35 minutami
Brokolicový nákyp
Neregistrovaný před 38 minutami
Chutné vafle
Neregistrovaný před 45 minutami
Červená řepa-salát
Neregistrovaný před 45 minutami
Tvarohová buchta - bábovka
Neregistrovaný před 55 minutami
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 1 hodinou
Těstoviny s brokolicí a sýrovou omáčkou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Bezlepková ořechová bábovka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
pomeranče,
sůl,
žloutek,
máslo,
marmeláda,
poleva čokoládová
Komentáře