Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové kytičky s pomerančovou náplní

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení těsta

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 734 kJ /
4 477 kcal
Bílkoviny57,71 g
Tuky268,25 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 125 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy446,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo utřete se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidejte mouku a mák, propracujte na kompaktní hladké těsto a zabalené do fólie nechte v lednici uležet do druhého dne. Krok 2: Těsto vyválejte na plát cca 2 mm. Na poslední rozválení použijte embosovaný váleček, ale můžete i bez něj. Do každé druhé kytičky vykrojte ve středu kolečko. Krok 3: Pečte ve vyhřáté troubě na 155 °C, program horkovzduch cca 12 minut. Kytičky nechte jen lehce zrůžovět. Krok 4: Do marmelády nastrouhejte 1/2 tonka fazole nebo přidejte vanilková semínka. Marmeládu zahřejte v mikrovlnce, aby byla horká.
Čokoládu nakrájejte na malé kousky a zalejte horkou marmeládou. Nechte minutu odstát a špachtlí vymíchejte do hladké hmoty. Hmotu nechte prochladnout na pokojovou teplotu. Krok 5: Plnou kytičku pomažte náplní a přilepte kytičku s otvorem. Ozdobte cukrovými kuličkami.

TIP: Nejoblíbenější české vánoční cukroví

Zveřejněno 4. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové kytičky s pomerančovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQwj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makové kytičky s pomerančovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQwj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji. Když jde embosovat perník, musela jsem zkusit i linecké těsto:-)

:-)<3:yes::yes: zajímavý recept a vypadají hezky :-K dobrý nápad využít embosovaný váleček na cukroví :yes:

Suroviny:
máslo, citron bio, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, mouka celozrnna pšeničná, mák, marmeláda pomerančová, čokoláda bílá, fazole, zdobení cukrové kuličky

Přidat fotografie receptu