Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekový králík na hořčici a zázvoru

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 120 min

155 min (35 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 280 kJ /
1 023 kcal
Bílkoviny40,11 g
Tuky4,15 g
Vláknina92,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 135 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy195,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka prošpikujeme kousky špeku a do každé porce ještě stejným způsobem jako špek vložíme stroužky česneku. Porce osolíme a potřeme najemno nastrouhaným zázvorem, ale jen trošku. Krok 2: Maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran a potřeme hořčicí, podlijeme vývarem a přidáme na klínky nakrájenou cibuli.Vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 2 hodiny a během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. V polovině pečení přidáme játra . Pokud je třeba , přidáme ještě trošku vývaru. Krok 3: Měkké maso vyjmeme a přikryjeme.
Štávu vysmahneme, seškrábneme vše připečené, malinko podlijeme a přidáme studené máslo. Již nevaříme, odstavíme a dobře promícháme. Nakonec přecedíme. Do šťávy nakrájíme játra.
Podáváme s libovolnou přílohou podle chuti.

TIP: Porcování králíka krok za krokem. Nejlepší recepty z králičího masa

Zveřejněno 5. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový králík na hořčici a zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYw1Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekový králík na hořčici a zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYw1Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes:Romanko už Ti ty králíky trošku závidím, tolik dobrot si z nich vykouzlila - paráda :yes::-K

Suroviny:
králík, játra králičí, sůl, špek, zázvor čerstvý, česnek, cibule, vývar masový, bavorská hořčice, sádlo, máslo

Přidat fotografie receptu