Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřová játra a květáková rýže

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 593 kJ /
859 kcal
Bílkoviny119,39 g
Tuky23,53 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 595 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy40,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme od blan, omyjeme, osušíme a přes fólii jemně naklepeme. Pak potřeme olejem, posypeme chilli kořením, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekaným rozmarýnem a necháme hodinku uležet. Krok 2: Pak játra z obou stran opečeme na pánvi s troškou oleje. Nakonec osolíme. Do šťávy přidáme lžičku másla. Krok 3: Květákovou rýži připravíme tak, že na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a nakrájenou papriku. Krok 4: Po chvíli restování přidáme nahrubo nastrouhaný květák. Promícháme, osolíme a restujeme. Květák musí být na skus, aby nebyl rozvařený.

TIP: Recepty na oblíbené pokrmy z květáku a brokolice

Zveřejněno 5. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová játra a květáková rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZ12

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřová játra a květáková rýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZ12

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, olej, koření chilli, rozmarýn, sůl, pepř, česnek, máslo, květák, cibule, olej, sůl, česnek, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu