Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicová pánev se šunkou, vejci a sýry

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 890 kJ /
930 kcal
Bílkoviny55,78 g
Tuky68,70 g
Vláknina11,23 g
Cholesterol 653 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,17 g
Sacharidy16,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebereme na růžičky bez košťálů (ty necháme do polévky), propláchneme a scedíme.
Vložíme do hrnce s vřelou vodou a povaříme cca 4 minuty. Ihned vyndáme sítkem na talíř. Krok 2: V misce rozšleháme metličkou vejce se zakysanou smetanou, mírně osolíme a opepříme. Krok 3: Do pánve s nepřilnavým povrchem rozehřáté na střední teplotu dáme lžičku oleje a na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou šunku a po chvilce přidáme nahrubo nasekaný česnek. Promícháme a rovnoměrně rozložíme do pánve v jedné vrstvě brokolici. Krok 4: Zalijeme vaječnou směsí, posypeme jemně strouhanou goudou a necháme cca 3 minuty ztuhnout. Krok 5: Přendáme na talíř posypeme nahrubo nastrouhaným parmezánem a nasekanými natěmi. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem.

TIP: Jak nejlépe uchovat a zpracovat brokolici

Zveřejněno 7. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicová pánev se šunkou, vejci a sýry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNv6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicová pánev se šunkou, vejci a sýry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNv6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, olej olivový, špek, šunka, česnek, vejce, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná, sýr gouda, parmazán, zelená nať, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu