Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky

Vánoční cukroví nesoucí jméno po francouzské metropoli - to jsou pařížské rohlíčky, které si podle tohoto receptu můžete upéct u vás doma. Křehké těsto, luxusní krém, a to vše navíc v polomáčené v čokoládě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

melodii

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 361 kJ /
10 125 kcal
Bílkoviny115,96 g
Tuky770,70 g
Vláknina47,16 g
Cholesterol 2,90 g
Sodík 507 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy657,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce a cukr ušleháme do světlé pěny, potom přimícháme ořechy a mouku. Krok 3: Navlhčenýma rukama tvoříme malé kuličky a z nich vytvarujeme rohlíčky (nabydou a roztáhnou se do šířky). Krok 4: Rohlíčky ukládáme na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C 15 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Žloutky, vejce, kakao a cukr šleháme ve vodní lázni nebo na páře. Po vychladnutí zašleháme změklé máslo a moučkový cukr.
Alternativní příprava krému - Salko a změklé máslo dohromady vyšleháme. Krok 6: Hotový krém vložíme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou a krém nastříkáme na rohlíčky. Necháme je zchladit v lednici do ztuhnutí. Krok 7: Nakonec rohlíčky namočíme v čokoládové polevě.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 7. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDJ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDJ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, ořechy vlašské, mouka polohrubá, žloutek, vejce, kakao, cukr krystal, máslo, cukr moučkový, salko karamelové, máslo, tuk 100%, čokoláda na vaření, pečící papír

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu