Salát se šunkou a korejskou mrkví
Asijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý svačinový salát nebo základ na lehkou večeři.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 330 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,04 g |
Tuky | 40,48 g |
Vláknina | 18,39 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,20 g |
Sacharidy | 58,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěnou mrkev nakrájenou na dlouhé tenké proužky (asi jako zápalky, nakrájíme šikmá kolečka a z nich proužky) posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Dobře promícháme a necháme odležet, až mrkev pustí šťávu, cca 15 minut.
Krok 2: Na pánev dáme zahřát olej, horkým olejem polijeme mrkev, přidáme nasekaný česnek a důkladně promícháme. Opět necháme odležet asi 15 minut.
Krok 3: Na salát nakrájíme do misky na nudličky šunku a omytou papriku zbavenou semeníku. Přidáme okurku nakrájenou na kolečka a odleželou mrkev.
Krok 4: Promícháme s majonézou a nasekanou petrželovou natí.
Krok 5: Salát můžeme podávat samotný, s pečivem nebo k masu.
Zveřejněno 8. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát se šunkou a korejskou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNmLA
Moje poznámka
Salát se šunkou a korejskou mrkví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNmLA
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 33 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
mrkev,
šunka uzená,
okurky sterilované,
paprika čerstvá červená,
majonéza,
petrželka,
mrkev,
cukr,
ocet rýžový,
sůl,
olej olivový,
česnek
Komentáře (8)