Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečínka špikovaná česnekem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 90 min

125 min (35 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 463 kJ /
2 740 kcal
Bílkoviny303,68 g
Tuky156,45 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 830 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do masa uděláme ostrým nožem malé otvory, do kterých vpravíme stroužky česneku a kousíčky zázvoru. Krok 2: Maso osolíme a rukou sůl do masa vetřeme.
Na sádle maso zprudka opečeme ze všech stran. Krok 3: Pak maso mírně pokmínujeme a přidáme ještě kousek sádla a na klínky nakrájenou cibuli. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme přikryté.
Během pečení několikrát maso obrátíme a přelijeme výpekem. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, seškrábneme vše připečené a vysmahneme. Podlijeme trochou vody.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 8. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečínka špikovaná česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6YNV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečínka špikovaná česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6YNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: děkuji:-K

:-)<3:yes::yes: Moc pěkně jsi navařila, dala bych si :-K

Dajda: děkuji:-K

To je taková tradiční klasika, chutná již od pohledu. ;-)

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, kmín celý, česnek, sádlo, cibule, zázvor

Přidat fotografie receptu