Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kari

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 187 kJ /
2 196 kcal
Bílkoviny108,48 g
Tuky70,59 g
Vláknina25,45 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 256 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy270,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Najprv dáme dusiť ryžu. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Krok 2: Pridáme ryžu a ďalej niekoľko minút restujeme za stáleho miešania.
Osolíme, zalejeme vodou asi 2 cm nad ryžu a zakryté dusíme na slabom plameni domäkka.
Ryžu počas dusenia nemiešame. Ak sme málo zaliali a ryža ešte nie je mäkká, urobíme rúčkou varešky do nej 2-3 dierky a dolejeme vodu. Opäť nemiešame.
Mäkkú ryžu necháme zakrytú dôjsť, kým nedokončíme mäso. Krok 3: Mäso nakrájame na rezance. Sprudka orestujeme na oleji. Krok 4: Pridáme na malé kocôčky nakrájané jablko, hrozienka, kari, maslo, osolíme, zaprášime múkou, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Krok 5: Podávame tak, že ryžu rozložíme na tanier a mäso dáme na ňu.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 9. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6OVE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6OVE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kýta vepřová, olej, máslo, mouka hladká, koření kari, rozinky, jablko, sůl, rýže, cibule, koření kari, olej, sůl

Přidat fotografie receptu