Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolice zapečená s václavkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 174 kJ /
1 237 kcal
Bílkoviny65,27 g
Tuky64,05 g
Vláknina41,82 g
Cholesterol 568 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,67 g
Sacharidy81,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolicu rozoberieme na ružičky a 2 minúty vo vriacej osolenej vode povaríme. Potom ju scedíme a prelejeme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Krok 2: Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Krok 3: Pridáme cibuľu a krátko orestujeme. Krok 4: Vložíme narezané huby a podusíme, kým sa všetka voda nevyparí. Krok 5: Do vymasteného pekáčika rozložíme brokolicu. Krok 6: Na brokolicu navrstvíme podusené huby. Krok 7: Mlieko rozšľaháme s vajcami, múkou a soľou a zalejeme pekáč. Krok 8: Dáme do rúry zapiecť, kým sa cesto pekne nezafarbí dozlata. Krok 9: Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

TIP: Jak uchovat a zpracovat brokolici. Bez zmražení dlouho nevydrží

Zveřejněno 10. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice zapečená s václavkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4MM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolice zapečená s václavkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k4MM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, houby václavky, slanina uzená, cibule, olej, česnek, sůl, mléko, vejce, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu