Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z vepřového srdce a jater

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 850 kJ /
1 159 kcal
Bílkoviny67,19 g
Tuky74,72 g
Vláknina18,25 g
Cholesterol 980 mg
Sodík 1,28 g
Sůl3,30 g
Sacharidy49,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce pořádně očistíme a společně s játry nakrájíme na kousky. Játra odložíme. Krok 2: Nakrájený špek vyškvaříme na sádle.
Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dohněda. Krok 3: Do základu vložíme nakrájené srdce, kmín, sůl a opečeme.
Zasypeme paprikou a po zamíchání zalijeme vývarem do poloviny masa.
Vaříme téměř doměkka. Krok 4: Do vařící směsi přidáme játra a vaříme dalších deset minut. Pokud budete chtít více šťávy, je třeba zahustit chlebem nebo lžíci mouky rozmíchané v trošce vody. Krok 5: Guláš převaříme a před koncem dochutíme prolisovaným česnekem, pepřem, případně majoránkou. Krok 6: Podáváme s chlebem, nebo knedlíky, sypaný nakrájenou cibulí.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 16. 12. 2022

Poznámka autorky mika59

Srdce se poměrně dlouho vaří. Já jsem vařila v tlakáči asi 50 minut. Maso musí být měkké. Pokud vaříte v hrnci, doba vaření bude jednou tolik. Játra stačí dát později, nevysuší se a jsou vláčná. Dají guláši další chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z vepřového srdce a jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXpx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z vepřového srdce a jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrXpx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: Romi moc děkuji :-K:-K

Bezva recept, vnitřnosti jsou dost opomíjené a přitom jsou tak dobré. Skvěle jsi navařila Miládko:yes:

Marie Svarcova: Maruško děkuji :-K:-K

:-)<3:yes::yes:obojí mám ráda tak za mne skvělý recept :yes::yes::-K

Suroviny:
srdce vepřové, játra vepřová, cibule, špek, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar vepřový, česnek, sůl, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu