Bezlepkové rumové perníčky
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu, díky kterému budou úžasně vonět.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 219 kJ / 4 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,15 g |
Tuky | 116,40 g |
Vláknina | 45,60 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 694,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Psyllium smícháme s odváženým množstvím vody a necháme zgelovatět.
Krok 2: Smícháme suché ingredience.
Krok 3: Do robotu nasypeme suchou směs, změklé máslo nakrájené na kostičky a necháme trochu zpracovat.
Krok 4: Následně přidáme psylliový gel a med a necháme robota vypracovat relativně nelepivé těsto.
Krok 5: Těsto uložíme ve fólii do chladu alespoň do druhého dne.
Krok 6: Následně těsto mezi 2 fóliemi vyválíme na výšku asi 3 mm.
Krok 7: Z rozvaleného plátu vykrájíme kolečka o průměru 4 cm nebo tvary podle vlastního výběru.
Krok 8: Na polovinu z nich naneseme pomocí zdobicího sáčku povidla, překryjeme dalším kolečkem a následně vykrajovátkem o průměru 3 cm prokrojením obě kolečka spojíme. Tím vznikne plněný perníček.
Krok 9: Takto vykrájené perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby na teplotu 200 °C asi na 6 až 8 minut. Nesmí se přepéct.
Krok 10: Perníčky necháme trochu zchladnout.
Krok 11: Ještě teplé perníčky svrchní stranou smočíme v misce s rumem, necháme okapat a jemně vtlačíme do misky s cukrem a pak znovu do rumu.
Krok 12: Následně necháme nejlépe do druhého uschnout a uložíme do chladu.
Zveřejněno 19. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové rumové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQlv
Moje poznámka
Bezlepkové rumové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQlv
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
máslo,
psyllium,
voda,
mouka rýžová,
cukr moučkový,
koření do perníku,
soda jedlá,
kakao,
sůl,
med tekutý,
povidla švestková,
cukr moučkový,
rum
Komentáře