Bezlepkové rumové perníčky
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu, díky kterému budou úžasně vonět.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 219 kJ / 4 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,15 g |
Tuky | 116,40 g |
Vláknina | 45,60 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 3,76 g |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 694,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Psyllium smícháme s odváženým množstvím vody a necháme zgelovatět.
Krok 2: Smícháme suché ingredience.
Krok 3: Do robotu nasypeme suchou směs, změklé máslo nakrájené na kostičky a necháme trochu zpracovat.
Krok 4: Následně přidáme psylliový gel a med a necháme robota vypracovat relativně nelepivé těsto.
Krok 5: Těsto uložíme ve fólii do chladu alespoň do druhého dne.
Krok 6: Následně těsto mezi 2 fóliemi vyválíme na výšku asi 3 mm.
Krok 7: Z rozvaleného plátu vykrájíme kolečka o průměru 4 cm nebo tvary podle vlastního výběru.
Krok 8: Na polovinu z nich naneseme pomocí zdobicího sáčku povidla, překryjeme dalším kolečkem a následně vykrajovátkem o průměru 3 cm prokrojením obě kolečka spojíme. Tím vznikne plněný perníček.
Krok 9: Takto vykrájené perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby na teplotu 200 °C asi na 6 až 8 minut. Nesmí se přepéct.
Krok 10: Perníčky necháme trochu zchladnout.
Krok 11: Ještě teplé perníčky svrchní stranou smočíme v misce s rumem, necháme okapat a jemně vtlačíme do misky s cukrem a pak znovu do rumu.
Krok 12: Následně necháme nejlépe do druhého uschnout a uložíme do chladu.
Zveřejněno 19. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové rumové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQlv
Moje poznámka
Bezlepkové rumové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRQlv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 sekundami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 20 minutami
Plněné ořechy
Handour před 31 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 56 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
máslo,
psyllium,
voda,
mouka rýžová,
cukr moučkový,
koření do perníku,
soda jedlá,
kakao,
sůl,
med tekutý,
povidla švestková,
cukr moučkový,
rum
Komentáře