Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s houbami na červeném víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Houby nakrájíme na plátky. Nakrájíme šalotku nadrobno. Nasekáme česnek. Krok 2: Na houbovou omáčku zahřejeme v kastrolu na středním ohni 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje. Když se rozpustí, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme, dokud nezačne cibule měknout (asi 3-4 minuty). Krok 3: Přidáme nasekaný česnek a restujeme tak další minutu. Vmícháme houby nakrájené na plátky spolu se solí a pepřem podle chuti. Restujeme asi 5 minut, dokud houby nezačnou měknout. Pak přidáme provensálské koření. Krok 4: Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minut, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené. Krok 5: Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky. Pak snížíme teplotu na velmi nízkou a přikryjeme. Krok 6: Mezitím tagliatelle uvaříme podle návodu. Krok 7: Lososa osolíme a opepříme. Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme. Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme. Opékáme další 2 až 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu. Krok 8: Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle, které přelijeme houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.

TIP: Losos - nejlepší recepty

Zveřejněno 22. 12. 2022

Poznámka autora mojetara

Fotopostup a recept najdete také na www.mojetara.cz/recipe/losos-s-houbamina-cervenem-vine/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s houbami na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9B8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s houbami na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9B8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, máslo, olej olivový, cibule šalotka, žampióny, víno červené, česnek, koření provensálské, sůl, pepř, olej řepkový, petrželka, tagliatelle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu