Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce s křupavou slaninou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 845 kJ /
680 kcal
Bílkoviny55,48 g
Tuky46,86 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,56 g
Sodík 636 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy9,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve na teflonové pánvičce opečeme do hněda - tedy křupava plátky slaniny. Následně omyjeme pánev a dáme na ni rozpustit oříšek másla. Vejce vyklepneme do misky, osolíme a smícháme šleháním s mlékem. Krok 2: Poté vlijeme do pánve a postupně a stále dokola za pomocí stěrky shrnujeme vejce od kraje ke středu pánve po celém obvodě. Krok 3: Po ukončení vejce dáme na talíř a ozdobíme opečenou slaninou a zeleninou.

Zveřejněno 12. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce s křupavou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrmE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vejce s křupavou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nrmE

Marie

Komentáře (7)

nejlepší je slovenská slanina s kusem masa v řezu... jen já pánev nemyju ale otatrně na malém plameni opeču slaninu s trochou cibule kterou dám před dopečením slaniny ne od začátku...to by ciule shořela...pak naleju vejce z podestýlky...dobrou chut...

Mackscryscle 8. 7. 2014 10:21
PRÁVĚ JSEM ZKUSIL JE TO BOMBA AŽ NA TO MLÉKO KTERÉ JSEM SI TAM DAL ASI MOC A VAJÍČKA BYLY TAK NĚJAK BEZ CHUTI. SLANINKA K TOMU TO OVŠEM ZACHRÁNILA DĚKUJI DÁVÁM LAIK:yes:

Colombo65 je určitě velký cestovatel s několika dobrými kamarády,:-) jeho recepty berou dech, ale bohužel pro našince má poměrně dost ingrediencí, které nemáme možnost získat..škoda

Slanina dovoz HUNGARY (viz FOTO), ale netruchlete, podobnou prodávají váženou u pultu uzenin v Intersparu.

Ahoj, prosím jakou ste použil slaninu??Mě vždy slanina anglická strašně prská a nikdy nemá takovy tvar jaký máte vy na obrazku.Děkuji z ainfo

Jako v Americe, co?:-) Otíku, myslíš, že musíme použít jednu pánev?:-)) Možná ne, abychom nemuseli honem umývat:-)) Jinak se mi to moc líbí a máš plusík. Zajímavé je to mléko ve vaječině.;-)

Po tomto jídle bych teda neusnula, ale voní to až sem:-p

Tématické fráze:
vajíčka se slaninou, opečená slanina, smažená slanina, slanina na pánvi, smažená vejce se slaninou, vajíčka na slanine, jak smažit slaninu, jak osmažit slaninu, jak usmažit slaninu, slanina recept, jak opéct slaninu, smažení slaniny, recepty z vajec, smažená vajíčka se slaninou, jak udělat slaninu, slanina, vajíčka se slaninou recept, vajicka slanina, křupavá anglická slanina, recepty se slaninou

Suroviny:
mléko, slanina, vejce, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu