Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové klobásy

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 143 kJ /
2 902 kcal
Bílkoviny132,82 g
Tuky144,05 g
Vláknina23,94 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 3,83 g
Sůl8,92 g
Sacharidy257,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr, prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme. Krok 2: Tvoříme válečky, stočíme je na způsob vinné klobásy, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na oleji opečeme. Jsou dobré teplé i studené.

Zveřejněno 14. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5L5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové klobásy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5L5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

kori: Tak to by me zajimalo, kde jste takovou blbost vzala. U nas by nikdo nic nedal do strev, ktera nejsou vymyta a to poradne.

kori:

kori:

:-ONo toto mi úplně uteklo:-8Moc hezké foto i hotová bašta:-p+26:yes::-K

Originál romská goja se nacpe do nevymytých střívek,jinak to prý není ono.Takže pozor kdo vás hostí:-)

Hani, já tento recept znám od babičky, která je dělávala na slano i na sladko a rozhodně to nemá nic společného s goja, to jsem taky ochutnala na Slovensku také dobrota, ale toto je přece jen něco jiného a je to velká mňamka:-). Dík za připomenutí, co nejdřív uvařím:-K. Dávám bodík:yes::yes:

Ahoj bohuzel toto nejsou goja!Tady je pravy recept www.romskakucharka.com/ ;-)

mirek filo 1. 5. 2010 08:18
to je prave romske jidlo :yes:

Hani, to mně taky uteklo,:-O ale už je v oblíbených a Tobě patří +:yes:, krásné fotky:-)

Zase jeden krásný recept, který mi v létě unikl... Hani, vypadá to tak báječně...:-p Jako tradičně máš fotky k "spapání"!!

Haničko,to je krásné,fakt to vypadá jako klobásky.Dávám Ti bodík a někdy to zkusím.:yes::yes::-))

Já sice nevím odkud recept pochází, opsala jsem ho od maminky Lenky /ne mojí/:-D:-D a můžu říct, že je to fakt moc dobré i studené.:yes:

Tady je pěkný recept na "goja" http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=24424 ;-):yes:

Tak goja znám taky a máte pravdu, je to od našich drahých tmavých spoluobčanů, vůbec mne to ale nenapadlo, když jsem to viděla:-O.

Nádhera!:yes:+

Taky ukládám,to by jednoho nenapadlo,může to být dobrota :-O:-O,podle fotky -skvělé :yes::yes:

souhlas s Terezkou - goja - velmi velká dobrotka i u nás to je výrobek typický pro romské spoluobčany :yes:

Tématické fráze:
bramborové klobásy, bramborová klobása, goja recept, romske jídlo goja, romske recepty, goja jídlo, bramborové klobásy recept, romska jidla, goja romské jídlo, klobásy recepty, recept na goja, pokrm goja, recept gója, bramborové recepty, romské jídla, jídlo goja, romského jidla goja, jídla z klobás, cikanske klobasy, jídlo z klobás

Suroviny:
brambory, maso uzené, mouka hrubá, sýr strouhaný, sádlo, vejce, moučka škrobová, česnek, kmín drcený, květ muškátový, mouka hladká, sůl, olej, špejle

Přidat fotografie receptu