Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sliváky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boubelinda

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 751 kJ /
2 570 kcal
Bílkoviny76,63 g
Tuky20,17 g
Vláknina19,12 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy510,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme všechny suroviny. Krok 2: Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme vložíme 1 švestku s cukrem a skořicí. Krok 3: Pekáček si vymažeme máslem. Buchty dáváme do pekáčku a každou ještě pomažeme máslem nebo olejem, aby se nám buchty nespojily. Necháme ještě tak 15 minut kynout. Pečeme na 180 -200 °C do zlatova.

Zveřejněno 15. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sliváky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQgA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sliváky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQgA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

:-p:-p;-);-):yes::yes:

:-p:yes::yes:

U nás se dělá podobně, jak píše Jiřička:-p. Dávám 8 na plech a potřu rozšlehaným vejcem.

Jiřička 15. 8. 2009 13:57
Tak u nás se dělá něco podobného. Jsou to kulaté vdolky se švestkou a trochou máku uvnitř. Já dávám jednu tabletu diachromu a bez máku. Švestka tak švesťák. Máme je moc rádi. Těsto je to samé jako na buchty. J.

Tématické fráze:
švesťáky, buchty slíváky, švesťáky recept, švestkové slíváky, recept na švesťáky, slíváci, kynuté slíváky, slíváci recept, slívaky buchty, těsto na slíváky, domácí slíváky, slíváky z pekárny, buchty švestaky, kynuté buchty slíváky, buchty slíváci, kynuté těsto na slivaky, recept švesťáky, recepty švesťáky, švestaky buchty, slivaci buchty

Suroviny:
mléko, žloutek, šťáva citronová, sůl, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, cukr krupice, droždí čerstvé, švestky, cukr krupice, skořice, máslo

Přidat fotografie receptu