Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvky ve vlastní šťávě 2

Borůvky ve vlastní šťávě jsou osvěžující lahůdka plná přírodní chuti a vitamínů. Zavařování borůvek je jednoduché a není k tomu zapotřebí žádných speciálních přípravků. Zavařené borůvky, to je malý poklad domácích spíží.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 196 kJ /
1 242 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy275,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Borůvky promícháme s cukrem, dáme do sklenic a necháme 24 hodin stát. Krok 2: Borůvky pustí šťávu a trochu slehnou. Druhý den je proto doplníme z jiné sklenice, aby byly všechny sklenice opět plné. Krok 3: Potom zavíčkujeme a zaváříme 20 minut na 80 stupňů.

TIP: Desatero rad na téma borůvky

Zveřejněno 15. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvky ve vlastní šťávě 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9j6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvky ve vlastní šťávě 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9j6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Veronika: veroniko, já dělám veškeré ovoce ve vl. šťávě, nikdy cukr nepřidávám, jak píšu v komentáři dole. Pak si mohu ovoce použít na jakýkoli způsob. Jinak ovoce vydrží tak dlouho, dokud se nesní. Mám ovoce i 3 roky ve špajzce. Občas musím dělat inventuru:-D a starší ovoce přesunout dopředu. Ale nikdy se mi nic nezkazilo :yes::yes::yes::yes:

Včera jsem vyzkoušela a jsem opravdu moc zvědavá, jak budou borůvky chutnat a hlavně také jak dlouho vydrží. Jediné, co bych možná doplnila, tak když borůvky pustily šťávu a sklenice jsem dosypala, aby byly plné, tak příště bych se nebála možná borůvky do sklenic trochu víc nacpat, napěchovat, protože když jsem je v závěru vyndala ze zavařovacího hrnce, sesedly se ještě tak o 1/5 výšky sklenice. Nicméně nevím, jestli by to nebylo na škodu, zkušenost s tím nemám.
Každopádně velké díky za recept!

Taky to dělávám takhle. Cukrovka se u nás nevyskytuje, tak nemusím hlídat jaký cukr používat. Je to bezva, že se v zimě jen pěkně vyklopí a jsou jako čerstvé.

Já je dělám stejným postupem ale úplně bez cukru, zavářím stejným způsobem a púři použití pak můžu zvolit jaký chci druh cukru.Pro diabetiky je to ideální postup při využívání vlastního cukru zavřeného ovoce, kdy pak nemají problém se zvýšením cukru v krvi.;-)

Tématické fráze:
zavařujeme borůvky, borůvky ve vlastní šťávě, zavařené borůvky, borůvky, zavaření borůvek, stava z boruvek, boruvky a cukrovka, šťáva z borůvek recept, borůvka 2, zavřené borůvky, borůvky s cukrem, jak dlouho zavařujeme borůvky, boruvky na cukrovku, cukrovka a borúvky, cukrovka recepty, domácí šťáva z borůvek, jak dlouho se zavařují borůvky, jak udelat stavu z boruvek, jak zavarit boruvky, boruvky ve vlastni šťávě bez cukru

Suroviny:
borůvky, cukr

Přidat fotografie receptu