Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové rohlíky s ořechovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 409 kJ /
3 683 kcal
Bílkoviny86,36 g
Tuky111,99 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy571,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké (tuk vlijeme rozehřátý) a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky, z každého vyválíme ovál, potřeme povidly a srolujeme do rohlíků, které necháme nakynout na plechu. Krok 2: Pak je opatrně potřeme zbylým bílkem a omočíme potřenou stranou ve drobence. Upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 15. 8. 2009

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové rohlíky s ořechovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59xB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové rohlíky s ořechovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59xB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

tak dneska jsem delala tyto rohlíky, poprve a určitě ne naposledy, protože jsou vynikající

buryna: Třeba je Vašek pekl o trošku déle, než bylo nutné....toto pečivo je třeba vytahovat o chvilinku dřív, než obyčejné rohlíky. Je měkounké, zdá se být ždibec nedopečené, ale chládnutím pěkně zpevní a zároveň zůstane měkké.;-)

Jo a musím nesouhlasit s Václavem - přijdou mi krásně měkké a nadýchané i po vychladnutí. Uvidíme, jaké budou zítra ;-)

tak musím říct, že jsou opravdu výborný. dneska jsem je upekla a moc jsme si pochutnali. určitě budu dělat častěji :-p:yes:

snadné, rychlé, výborné :) bodík:yes:

Rád bych se k receptu a rohlíčkům ještě vrátil. Už jsou ochutnány s tímto výsledkem. Jsou li ještě vlažné až teplé jsou super. Po vystydnutí jsou moc dobré ale trožku tuší a chtějí do druhého dne odpočinout a pak jsou bezva. Václav. PS Když samozřejmě vydrží HI HI

Vy jste šikulky :yes::yes: ;-) Cathleen - tobě posílám jasný + :-)

Vašku a Iljuso, děkuju za chválu a krásné fotečky!:yes:Jsem moc ráda, že rohlíčky chutnaly.....

Milá Cathleen. Tak jsem se rozhodl upéci tvůj recept. Chtěl jsem něco co by měla žena ke kávičce až se vrátí z nemocnice, jak chodí na čištění krve v 16.3o. Udělal jsem poloviční várku a moc se mi povedli. Znovu chválím a PŘIDÁVÁM foto. Ahoj Václav.
Promiňte. Nějak mi tam skočili dvě stejné fotky.

Nechal jsem se přesvědčit a zkusím. Znám tvoje recepty, takže to nebyl problém avím, že vaříš dobře. Jsi dobrá. +bodík Václav

Cathleen - Děkuji za nápad na vynikající snídani. Musela jsem honem schovat 4 kousky pro rodiče na ochutnání :-) Nemá to chybičku :yes:

OK - pekárna je připravena, když se mi povedou, vložím foto;-)

Ne, droždí čerstvé. Kolik jsem jich měla si už nepamatuji, a mrzí mě, že jsem to sem nepísla....ale pokud sečteš gramáž surovin, vyjde to okolo 1100-1200 g, rohlíky jsem měla docela veliké, tak myslím, že jich bylo 10, maximálně 12 kusů:-)
Samozřejmě je můžeš udělat menší a bude jich víc. A děkuji ti za pochvalu:-8

mám prosbičku, Cathleen, droždí sušené:-? a prosím pěkně, kolik je asi přibližně kousků z tohoto množství:-? Vypadají báječně (jako ostatně všechno tvoje pečení ;-) )

včera jsem pekla. sice nejsou tak krásné, ale chuťově :-p:-p jenže přišla návštěva ve chvíli, kdy jsem se dala do ořechů na žmolenku, tak jsem toho nechala a udělala drobenku bez nich. marmeládu jsem měla domácí meruňkovou s kousky meruněk. a představte si, že my je snědli skoro teplé. :-D:-D měla jsem co dělat, abych uchránila jeden pro dcerku do školy a jeden pro sebe do práce na snídani.:-D:-D:-D a ten rum je v těstě dokonalý. a na zadělání je opravdu lepší voda než mléko. byly krásně nadýchané. takže cathleen - díky. jsou úžasné a já posílám bodíka:yes::yes:

Tématické fráze:
co se zbylými rohlíky, moravské koláče z domácí pekárny, drobenka recept, drobenkove rohliky, rohlíky, ořechové rohlíčky bez kynutí, drobenkový rohlík, domácí pekárna rohlíky, povidlovy rohlik, drobenkový rohlík recept, jak udelat rohlik, rohlíky recept, ořechový rohlik recept, sladke rohliky z povidlim, ořechové rohlíčky s posýpkou, co se zbylyma rohlíkama, rohlík gramáž, drobenkový rohlík gramáž, rohliky z vody a hery, povidlový koláč

Suroviny:
voda, cukr, cukr vanilkový, droždí, kůra citronová, šťáva citronová, rum, sádlo, tuk hera, vejce, žloutek, sůl, mouka polohrubá, mouka hladká, nádivka, mouka polohrubá, cukr, máslo, ořechy strouhané

Přidat fotografie receptu