Koblihy z trouby
Koblížky bez smažení s lahodnou marmeládovou náplní si připravíte podle našeho receptu. Kynuté těsto vypracujte ručně nebo s pomocí robota, ulehčíte si práci. Nezapomeňte po upečení potřít hotové koblížky rozpuštěným máslem, budou lahodné.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 815 kJ / 2 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,03 g |
Tuky | 61,48 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 419,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme tak dvě lžičky cukru. Necháme vzejít.
Krok 2: Z mouky, zbývajícího cukru, másla, žloutku a kvásku vypracujeme těsto a necháme zhruba 30 minut vykynout na teplém místě.
Krok 3: Těsto vyválíme na sílu cca 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Nejlépe pomoučenou sklenicí.
Krok 4: Na kolečko dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme, stlačíme okraje, aby nám marmeláda nevytekla a dáme na plech.
Krok 5: Na plechu necháme koblížky ještě tak 20 minut vykynout a pečeme při 180 °C dozlatova.
Krok 6: Hotové teplé koblížky potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 15. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Am
Moje poznámka
Koblihy z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Am
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 7 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 27 minutami
Plněné ořechy
Handour před 38 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
koblihy pecene v troube,
pečené koblihy v troubě,
koblihy recept,
pečené koblihy,
koblihy na plech,
koblihy na plechu,
koblihy,
tvarohové koblihy pečené v troubě,
tvarohové koblihy pečené v troubě,
recept na koblihy pečené v troubě,
domácí koblihy z trouby,
výborné koblihy,
hrnkové koblihy,
masopustni koblihy pecene v troube,
rychle koblihy v troube,
koblížky z trouby,
koblihy pečené na plechu,
recept na pečené koblihy,
recept na koblihy,
recept koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
žloutek,
cukr,
máslo,
droždí,
sůl,
rum,
marmeláda,
máslo
Komentáře (44)