Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy amoniové

Amoniové řezy jsou tradiční řezy s nadýchanými pláty, které krásně změknou díky lahodnému máslovému krému. Jejich jemná chuť a vláčnost z nich dělají oblíbenou pochoutku nejen o Vánocích.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jaroslav231

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 moučník ze 4 plechů těsta

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 549 kJ /
7 541 kcal
Bílkoviny147,25 g
Tuky342,18 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 911 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy956,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C, horkovzduch na 180 °C. Krok 2: Všechny suroviny spojíme v těsto. Dlouho vypadá jako drobenka, ale nakonec se spojí. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl tence rozválíme na pečicím papíru do velikosti plechu. Těsto pečením nabyde. Krok 4: Postupně plechy vkládáme do vyhřáté trouby a každý pečeme asi 8 minut, jen co těsto začne růžovět. Krok 5: Z mléka uvaříme pudink, zakryjeme ho folií a necháme vychladnout. Krok 6: Na krém ušleháme máslo s cukrem do pěny. Pak přidáváme postupně pudink (vše by mělo mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí) a nakonec dochutíme rumem. Krok 7: Moučník sestavíme tak, že první placku potřeme krémem, na ní položíme druhou placku, kterou pomažeme rybízovou marmeládou. Třetí placku opět potřeme krémem a navrch položíme čtvrtou placku. Krok 8: Řezy zakryjeme papírem, na něj dáme plech a zatížíme. Dáme do lednice do druhého dne uležet. Krok 9: Druhý den uděláme polevu. Cukr prosejeme a vše umícháme do hladké polevy. Krok 10: Polevu natřeme na řezy. Můžeme je dále zdobit, např. injekční stříkačkou naplněnou marmeládou děláme proužky asi 5 cm od sebe a vidličkou mramorujeme.

Zveřejněno 16. 8. 2009

Poznámka autorky jaroslav231

Amonium je cukrářské droždí. Dá se koupit v supermarketech v potravinách i v drogerii. Při pečení těsto páchne, (uvolňuje se amoniak), ale po vychladnutí již není nic cítit a těsto je velmi křehké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy amoniové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvN9

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy amoniové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvN9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Tyhle řezy pekla moje prababička, jen je polévala čokoládou se spoustou rumu. Moc děkuji za recept. Ale je teda chlapsky napsaný 😅 Já si s tím poradím, ale mám už dost odpečeno. Začátečník podle toho, myslím, neupeče. Ale pobavil ste.

Nadja: Máš pravdu, opravila jsem podle svého nejlepšího vědomí a svědomí;-):-)

:-( suroviny jsou naprosto nepřehledné - žádné rozdělení, které jsou na těsto, které na náplň, např. máslo a rum tam chybí vůbec, mléko a pudink - chybí množství,...... U pečení bych doplnila, že se upečou 4 placky.
Dobré by bylo popsat přípravu krému, nejen napsat suroviny.
:-// Začátečník si s tím neporadí - a to je škoda. :-//

Jaroslav231 3. 11. 2015 11:10
Polevu mícháme až je vše spojeno

Prosím, upřesněte, jak se dělá ta poleva.

Taky jsem kdysi dělala, neskutečně při pečení smrdí a jsou druhý den neskutečně dobré:-)).:yes:

S práškem do pečiva nemám vyzkoušeno, používám amonium neboli cukrářské droždí.

Mira Love: amonium se dá nahradit jedlou sodou, nevím jestli by to s tím práškem do pečiva nebylo moc tvrdé a jestli by to tak naskočilo.

Mira Love 21. 11. 2012 22:11
hanahcotton:
Jaky je prosim pekne rozdil mezi vasim amoniem a kypricim praskem do peciva??? ... DEKUJI!:-K

Mira Love 21. 11. 2012 22:07
A musi tam to ammonium carbonate byt?, nemuzu pouzit kyprici prasek? Patram po nem tady na Floride a nemuzu nikde najit. Na internete se pise toto: Ammonium carbonate is used when crushed as a smelling salt. It can be crushed when needed in order to revive someone that has fainted. It is also known as "baker's ammonia" and was a forerunner to the more modern leavening agents baking soda and baking powder. Takze jestli to dobre chapu, ammonium se tady vyrabelo nekdy velmi davno, ted je nahrazeno kypricim praskem.:-O

:yes::yes::yes:konečně nějaký recept s amoniem...nedávno jsem ho koupila a teď ho mohu podle tohoto receptu použít ;-)

Nádherné řezy:-p:yes:

Řezy se mi moc líbí:yes:Cukrářské droždí- já vždy myslela že je to jedlá soda:-8

:-p:-p:yes:+5

Přidávám odkaz na cukrářské droždí - amonium http://www.drostra.cz/?pid=2321&PN=Cukr%C3%A1%C5%9...

Tématické fráze:
řezy s amoniem, cukrářské kvasnice, cukrářské amonium, cukrářské droždí amonium recept, cukrářské droždí amonium, řezy z cukrářského droždí, cukrářské droždí, amonium recepty, amonium, řezy s cukrářským droždím, amoniove cukrovi, cukrářské droždí amonia, řezy z cukrářských kvasnic, cukrářské řezy, amonium řezy, amonium cukrářské droždí použití, cukrářské droždí amonium recepty, klášterské řezy, cukrářské droždí recepty, pečivo s amoniem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk, vejce, mléko, amonium, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum, bílek, voda, cukr moučkový, marmeláda rybízová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu