Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silvestrovský guláš

Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které dodá guláši chuť. Ten také ozvláštní kyselé okurky a nakládané cibulky.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavší barvy, přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání restujeme. Krok 2: Přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Zalijeme pivem a odkryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Krok 3: Pak přidáme rajčatový protlak, majoránku, prolisovaný česnek, chilli a promícháme. Přidáme vývar podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka. Krok 4: Nakonec přidáme nakrájenou papriku, nakrájené okurky a najemno rozdrobený chleba. Promícháme a necháme chleba rozvařit. Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nakládané cibulky.

TIP: Jak zvýraznit chuť guláše

Zveřejněno 30. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o22m3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Silvestrovský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o22m3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

RubyRom: "Majoránku rozemnu mezi prsty a dávám dřív, aby se její chuť dostala do jídla a řádně se rozvoněla."
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila :-)
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění:-) a také až nakonec, že aby neměl šanci změnit barvu ;-)

Gulášek vypadá náramně a rozhodně potěší i jindy, nejen o Silvestru.<3

Nutně jsem potřebovala zpracovat kousek hovězího, tak jsem ho přidala do guláše.

radekhk: Nechápu proč máte v mém receptu absenci česneku, když ho tam mám. Proč bych dávala vodu, když dávám vývar, asi jste také přehlédl. Nakrájenou papriku nedávám v polovině vaření záměrně a už vůbec ne cibulky, to by se vše akorát rozblencalo, zeleninu máme rádi , když není jako bláto. Majoránku rozemnu mezi prsty a dávám dřív, aby se její chuť dostala do jídla a řádně se rozvoněla. A na otázku co že to je? No prostě guláš v jiné verzi no, jak známo gulášů je mnoho a tento je prostě trochu jiný než klasika.
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.

Marie Svarcova: děkuji :-K

:-)<3:yes::yes:parádní gulášek, dala bych si :-K

A to má být co???Tak trochu guláš ,tak trochu katův šleh, technologický postup jak kdyby to vařil učeň...paprika vždy do horkého tuku stejně jako protlak (když už tam musí být)..v silvestrovském guláši mne zaráží absence česneku ..papriky bych dal no v půlce varu stejně jako cibulky ,majoránku vždy na závěr a zalít to jen pivem bez vody , to už raději tu vodu a panáka silné pálenky

Suroviny:
sádlo, cibule, plec vepřová, roštěnec hovězí, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, chilli, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pivo černé, vývar hovězí, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, cibulky sterilované, chléb

Přidat fotografie receptu