Silvestrovský guláš
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které dodá guláši chuť. Ten také ozvláštní kyselé okurky a nakládané cibulky.
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavší barvy, přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání restujeme.
Krok 2: Přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Zalijeme pivem a odkryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Krok 3: Pak přidáme rajčatový protlak, majoránku, prolisovaný česnek, chilli a promícháme. Přidáme vývar podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme nakrájenou papriku, nakrájené okurky a najemno rozdrobený chleba. Promícháme a necháme chleba rozvařit. Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nakládané cibulky.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Moje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 50 minutami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 2 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 22 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 4 minutami
Jablečný crumble
ErikaU před 43 minutami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 48 minutami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 3 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 4 hodinami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 4 hodinami
Vylepšená česnečka
MilosCz před 5 hodinami
Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
Fitulka před 5 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 5 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
plec vepřová,
roštěnec hovězí,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
chilli,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pivo černé,
vývar hovězí,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
cibulky sterilované,
chléb
Komentáře (8)
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.