Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drobenkový koláč I.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 108 kJ /
3 611 kcal
Bílkoviny64,16 g
Tuky142,12 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 647 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy512,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme dorůžova.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový koláč I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drobenkový koláč I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6KN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Lukáš Křupka 21. 2. 2016 09:35
MM to sice nenapsal hezky, ale zase dělat si srandu není taky zrovna slušná reakce. Srozumitelněji to jde. V postupu sice nic nechybí, ale spousta začátečníků (jako já), by přivítala informaci o teplotě a době pečení. Každý není zkušený kuchař. Takže asi tak...stačí přidat jednu větu s chybějící informací a ne si hned hrát na chytráka přechytrého a dělat z lidí blbce

Taky nevím čemu MM nerozumí, jednodušeji a srozumitelněji to snad ani nejde :-) :-*

Michal Slavíček: Dobře jste to MM vysvětlil, doufám, že je nyní spokojen:yes:. Já bych jen pro úplnost doporučila zasadit ještě stromy kvůli ovoci a to s předstihem ;-):-)

Michal Slavíček 2. 9. 2013 02:50
Pro MM: s těmi mamlasy bych byl opatrný, by jste jako mamlas nevypadal sám. Tak tedy: pole zořeme a uvláčíme. Teď je třeba se rozhodout, zda budeme sít ozim či jař. Nicméně po žních získané zrno, resp. jeho část odvezeme do mlýna k semletí na polohrubou mouku. Dále si musíme vypěstovat řepu cukrovku a samozřejmý je chov drůbeže, tedy alespoň slepic a alespoň jedné krávy. Tak získáme další potřebné suroviny. No, a když je máme pohromadě, postupujeme dle uvedeného receptu. Kapišto???

Kterej mamlas psal ten recept! To je takový problém se trochu rozepsat a napsat cely postup a ne to zkrátit?

Oldřiška Kratochvílová 14. 5. 2013 12:41
Drobenkový koláč už dělám řadu let, je rychlý, jednoduchý a dobrý. Jelikož je sezona rebarbory, peču ho s tvarohem a rebarborou. Zkus te to, je osvěžující:yes:

akorát se peče s borůvkami tak jsem zvědavá :-p

Denisa Z. 3. 2. 2012 13:44
Dneska se ho chystám upéct..i když mi je jenom 15 LET:-D:-D
Ale to se zvládne..:-)) A moc se na něj těším vypadá moc dobře a miluju drobenku a třešně takže super..:-D;-)

Dnes jsem opět dělala náš oblíbený koláč,ale dala jsem červený rybíz:-K

Už vícekrát jsem dělala tento drobenkový koláč,ale až dnes jsem ho stihla vyfotit.je velmi jednoduchý,rychlý a dobrý.posílám bod a fotečku.Ovoce jsem dala švestky a třešně:-K:yes:

Takže, udělala jsem ho s třešněma, já jsem teda neochutnala, ale vedle z kuchyně se ozývá mlaskání a takové to hmmmm, hmmm, takže, asi dobrý!:-)):-D

Tématické fráze:
nejlepší drobenkový koláč s jahodami, rebarborový koláč z drobenky, kolače jednoduché levné, levny kolač, kynutá buchta s drobenkou, levné koláče, buchta s drobenkou, nejlepší ovocný koláč s drobenkou, máslová drobenka, rychlý drobenkový koláč, jak se dělá drobenka, buchta s třešněma, rychlý a dobrý rebarborový koláč, jahodová buchta s drobenkou, drobenka na buchty recept, jahodový koláč s pudinkem babiččiny, drobenkový koláč s tvarohem a hruškami, kynutý jahodový koláč, jahodové koláče nekynuté, kynutý třešňový koláč s drobenkou

Suroviny:
tuk hera, mouka polohrubá, cukr moučkový, vejce, mléko, prášek do pečiva, ovoce

Přidat fotografie receptu