Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj trhanec s pomerančovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky rozmícháme v mléce, přidáme sůl, cukr, mouku, skořici a metlou prošleháme. Necháme chvilku odpočinout. Krok 2: Bílky ušleháme na tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a vlijeme těsto. Po chvíli obrátíme, necháme chvilku péct a pak dvěma vidličkami roztrháme. Ještě chviličku necháme na pánvi. Trhanec musí být silný asi jako lívance. Krok 4: Dva pomeranče vymačkáme a do šťávy vmícháme lžíci cukru nebo medu a lžičku Solamylu. Za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Krok 5: Další dva pomeranče očistíme od kůry pomocí ostrého nože tak, aby na pomerančích nebyla ani bílá část. Krok 6: Na talíře rozdělíme trhanec, přelijeme pomerančovou šťávou, ozdobíme kysanou smetanou a dílky pomerančů.

TIP: Nejoblíbenější sladká jídla. Podle jakých receptů je připravit?

Zveřejněno 3. 1. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Správně ještě do těsta patří sultánky, ale bohužel mi došly, ale i bez nich byl výsledek skvělý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj trhanec s pomerančovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADDgz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Můj trhanec s pomerančovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADDgz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, mléko, sůl, cukr, skořice, ghee, pomeranče, cukr, solamyl, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu