Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krušovický mls

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Casimanta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 621 kJ /
2 061 kcal
Bílkoviny234,94 g
Tuky73,84 g
Vláknina46,68 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 4,80 g
Sůl10,50 g
Sacharidy97,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. Krok 2: 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme čenek nakrájený na plátky a vložíme maso. Krok 3: Zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Za občasného polévání výpekem a podlévání vývarem pečeme do měkka. Asi 1,5 - 2 hod. Krok 4: Posledních 20 minut pokličku sejmeme a dopékáme tak, aby se na pečeni vytvořila zlatavá kůrčička. Krok 5: Uzenou krkovici vložíme do hrnce s pařákem a vaříme do měkka po dobu asi 1 hodiny. Krok 6: Klobásu rozkrojíme podélně napůl, vložíme do rozpáleného oleje a dozlatova opečeme. Krok 7: Půlku cibule nakrájíme nadrobno vložíme do hrnce s rozpáleným sádlem, necháme zpěnit a potom přidáme sterilované zelí, které lehce posypeme kmínem a prohřejeme. Krok 8: Stejný postup zvolíme i s bílým zelím. Krok 9: Na talíř dáme porci bílého a porci červeného zelí položíme na něj opečenou klobásu a plátek vepřové pečeně a plátek uzené krkovice. Plejeme výpekem z vepřové pečeně.
Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)

Zveřejněno 17. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krušovický mls

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nroR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krušovický mls

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nroR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-p:yes:

Casimanto, to pivo doufám bylo krušovické?;-):-D, jinak to vypadá velmi chutně, asi jste si pošmákli :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
pečená uzená krkovice, vepřová pečeně plátky, krušovický guláš, sterilované maso, krušovické vepřové maso, krušovické maso, vepřová krkovice pečení, uvařit z klobasi gulas, krušovický guláš recept, krušovický plátek, plátky z vepřové pečeně, pečená krkovice plátky, sterilované vepřové maso, uzená klobása, uzená krkovice pečená, vepřová pečeně-plátky, krkovice pečeně, vepřová pečeně plátky recepty, veprova krkovice knedlik zeli, krkovice pečeně

Suroviny:
pečeně vepřová, krkovice uzená, klobása pikantní, zelí červené, zelí bílé, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín celý, sádlo vepřové

Přidat fotografie receptu