Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená polenta se sýrem a klobáskami

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Porce: 1-2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 045 kJ /
728 kcal
Bílkoviny41,25 g
Tuky23,75 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 1,53 g
Sůl4,50 g
Sacharidy84,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Polentu si uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru. Krok 2: Polovinu sýra nastrouháme a vmícháme spolu s pažitkou a máslem do polenty, osolíme, opepříme. Krok 3: Zapékací misku vymažeme olejem a rozložíme do ní polentu. Krok 4: Klobásky přkrojíme na půl, na jedné straně nakrájíme do kříže a zapíchneme do polenty, do které vmáčkneme ještě rajčátka a hranolky ze zbývajícího sýra. Krok 5: Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby nebo pod gril.

Zveřejněno 18. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená polenta se sýrem a klobáskami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrDW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená polenta se sýrem a klobáskami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrDW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Polentu jsem dneska zkusila a posílám bodík ;-)

Vypadá to moc hezky:yes:

Moc hezké;-):yes:

Maruška, výborný receptík:yes::yes::yes:;-)

Maris:-*:-*:-*:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
polenta recept, polenta, polenta recepty, recepty polenta, hranolky z polenty, polenta hranolky, cky z polenty, polenta s mozarellou, polenta topinky, polenta s klobásou, polenta recept suroviny, zapečená polenta se sunkou, klobasa s polentou, zapečené bagetky s klobásou a syrem, zapékaná polenta se sýrem, zapečená polenta se šunkou a sýrem, zapečené vejce se sýrem a klobásou, hranolky z polenty, polenty hranolky, obrazky polenta

Suroviny:
polenta, klobása, rajče cherry, sýr tvrdý, vývar zeleninový, pažitka, sůl, pepř, olej olivový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu