Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavská živáň

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 894 kJ /
5 472 kcal
Bílkoviny335,38 g
Tuky383,61 g
Vláknina81,20 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 4,06 g
Sůl9,50 g
Sacharidy158,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme olejem a to všechno promícháme tak, aby se maso obalilo vším, proložíme větvičkami jehličí a necháme nejméně 8 hodin odležet a každou hodinu promícháme. Pečeme na ohni nebo v troubě s dostatečným dodáním těchto možných ingrediencí: majoránka nebo zázvor,nebo šalvěj, nebo meduňka. Pojídá se, až je maso měkké a krásně upečené za stálého polévání. Tato poznámka není zbytečná, protože to tak voní, že mnozí se na živáňskou vrhají dříve. Když pečeme na ohni, tak zeleninu cibuli, špek, česnek a nať rozsekáme a podáváme syrovou jako salát.

Zveřejněno 18. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Toto je recept pana Jiřího Císlera z knihy "Přijďte k nám na večeři".

V receptu je uváděno - 5 palic česneku -, ale každý si může dát přiměřeně, podle své chuti.

Já jsem tu odvahu neměla, abych maso prokládala větvičkami jehličí, tak jsem aspoň natáhla ruku a s balkonu utrhla pravou šumavskou větvičku borovice i s šiškami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavská živáň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ2n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavská živáň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ2n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Perfektní!

Hani, živánská je báječná, :yes: děkuji za recept :-*

Jahůdko, díky za překrásné fotky a jsem ráda, že vám chutnalo. A s tím česnekem, ať si dá každý podle své chuti:-))já to v popisu opravím. Fakt neznám jiné jídlo, které už při přípravé takhle nádherně voní, natož při pečení:-))

Mooc se mě to líbí, teď zrovna plecko doma nemám, tak až ho koupím hned to udělám.

Ne ty jsem si dovolila vydělat:-))

Je to vskutku věc dráždící chuťové buňky;-)Zeptám se trochu natvrdle, na pečení se tam nechají i větvičky?Každopádně bod už letí:yes:

Právě nám chutná a to tak, že velmi:-p. Příprava pro mně poněkud náročná (cestu do lesa nepočítaje-tam chodím ráda), protože jsem to dělala na noc a každou hodinu jsem to musela obracet:-D a co teprve, když rodina viděla, jak pořád něco tajně dělám s větvičkami:-O Trochu jsem se "zasekla" u množství česneku (v receptu je 5 palic a v popisu 5 česneků, já mám palice skoro jak pěst:-)), tak jsem dala přiměřeně). Krásně to vonělo už v ledničce a při pečení teprve. Fakt bezva recept i pro víkendové posezeníčko, úplně stačí čerstvý chléb, nebo určitě by byl výborný knedlík. Výborné a doporučuji:-K:yes:

Jahůdko, doufám, že bude chutnat:-)) a už se těším na tvoje krásné fotky:yes::-)

Tento recept mě už dráží delší dobu a zase skočil do "náhodných", tak já skočím do lesa a musím to zkusit:-p:-D Není odkladu

Ta živáň vypadá opravdu skvěle.Hančo,máš jedničku :yes::yes:a bodík:-))

:yes: vaříš složité věci,je to :-p, mě se teď v létě tak nechce:-8

no paráda:-p:-p:yes::yes:

Hani, moc pěkný a všechno i fotičky:-!tóóólik masíka, mňam, to ale muselo být dobrý:-p:-p:-pa já ti dávám dobrý bod:yes:

Jejda, to vypadá chuťově prima..:yes:+

Tématické fráze:
živáň, zivan recept, vepřový bok recept, recept na živán, živáň na grilu, vepřovy bok, pečený vepřový bok, vepřový živáň, vepřový bok recepty, recept živán, uzený bok recept, maso na živáň, vepřová živán, zivan na ohni, šumavská vepřová plec, živán recepty, co je to živáň, uzeny veprovy bok, recepty živán, recepty vepřový bok

Suroviny:
plec vepřová, bok uzený, klobása, cibule, mrkev, celer, petržel, ředkvičky, olej, česnek, nať petrželová, nať celerová, slanina, sůl, pepř, majoránka, šalvěj, meduňka

Přidat fotografie receptu