Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 959 kJ /
1 424 kcal
Bílkoviny42,10 g
Tuky66,91 g
Vláknina55,20 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,42 g
Sacharidy137,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krok 2: Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Krok 3: Slaninu i cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na pánvičke dozlatova. Potom pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme. Nakoniec pridáme ocot, osolíme a okoreníme polievku podľa chute. Podávame posypané pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.

Zveřejněno 19. 8. 2009

Poznámka autorky tejaja

Jablkového octu sa nebojte, dáva polievke takú jemnú príchuť údeného mäsa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VBX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0VBX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

No je to výborné, jen já mám opět problém s hustotou. Zdvojnásobila jsem si množství a hádejte co se stalo?Máme výborný šoulet! Ale co, nám to neva. Chuťově je to fakt výborné a ten ocet v tom skoro není cítit, má to super šmak ;) :yes: :-K

Dnes ji vařím už podruhé a moc nám chutná. Je dobrá s octem i bez octu, ale u nás jde víc bez octu, ikdyž např. do fazolové ocet dávám pokaždé, do hrachové ne.:yes:+4

:-p:yes::yes:

Kombinace cizrna kroupy mě nikdy nenapadla, ale zní velmi lákavě. Ten ocet zvážím :). Bodík :yes:.

hej..prave tak som to myslela, ze cicer je skoro ako suchy hrach a tam ocot nepouzivam

To může být zajímavé. Já osobně dávám do luštěnin běžně ocet, takže do cizrny by měl jít taky, chuťově mi připomíná hrách, ale cizrna mi chutná víc. Nepoužila jsem ale takto jablečný ocet, takže to zkusím ;-):-p

cicer s octom .....neviem...vyskusam....

Tématické fráze:
cizrnová polévka, cizrna polévka, polévka z cizrny, cizrnová polévka recept, cizrnova mouka, cicerova polévka, cizrnova polívka, polévka cizrna, recepty polévka z cizrny, výborná cizrnová polévka, polévka cizrnová, cizrnová polievka, cizrna recepty polévka, cicer recepty, polívka z cizrny, cizrn, cizrnová polévka recepty, recept cizrnová polévka, czrnova polevka, cicerová mouka

Suroviny:
cizrna, kroupy ječné, slanina, cibule, vývar kuřecí, ocet jablečný, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu