Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 285 kJ /
2 697 kcal
Bílkoviny33,51 g
Tuky126,13 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy353,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosejeme mouku na vál, přidáme také med, cukr, změklé máslo rozdrobené na kousky a žloutek. Vše smícháme ve vlažné těsto. Necháme chvíli v ledničce. Krok 2: Poté těsto vyválíme na tenčí plát a vykrajujeme z něj hříbky pomocí formičky. Hříbky dáváme na plech s papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova při 170°C. Krok 3: Po upečení necháme vychladnout. Hlavičku zchladlých hříbků zdobíme čokoládou a spodní část cukrářskými ozdobami.

Zveřejněno 20. 8. 2009

Poznámka autora dextra

Můžeme také slepovat marmeládou nebo jiným krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7Rg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7Rg

Marie

Komentáře (10)

Kolik je prosím z tohoto množství hříbečků? :)

Dělám už druhým rokem a stalo se oblíbeným cukrovím. :-)):yes:

Tak jsem tento recept zkusila bohužel jsem s tím švihla.Bohužel hřibky na plechu s pečícím papírem se buď tak roztekly nebo to byly tak veliké že to byl hnus.Chuťově dobré ale snědli se teď a bohužel patvary hřibku,bez nazdobení.

Aj ja robim tieto kazdorocne,Vianoce bez nich by u nas neboli- dokonca ich tak isto zdobim v cokolade a su hitom.
Plnim orechovou plnkou.;-)

ahoj, vetsinou se na zdobeni pouziva bilek, funguje jako lepidlo :-))

:-KJako z lesíka:-p, bodík:yes:

ještě nemám zkušenosti se zdobením cukroví, tak se chci zeptat co používáš jako podklad pro zdobení aby tam drželo? :-)

klaris.svet@seznam.cz 31. 10. 2009 18:26
supr

:-D:-) no a co,ze je delas kazdy rok,ma snad svuj metod,ne:-?!!!!!!!!!!:-!:-//

Proč tady není zmínka, že je můžeme slepit třeba marmeládou? Dělám je každý rok.;-)

Tématické fráze:
hříbky, cukroví hříbky, vanocni cukrovi hribky, hříbky recepty, dort hribek, hřibky cukrovi, recepty z hříbku, vanocni hribky, recepty na hříbky, recepty s hribky, linecké hříbky, hříbky recept, recepty hříbky, recept hříbky, cukroví hříbek, vánoční cukroví hříbek, hříbek, dort s hribky, svět pečení, hribky vanocni cukrovi

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, med, čokoláda, zdobení

Přidat fotografie receptu