Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí toastový chléb

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sonik Sonik

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez dob kynutí

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 033 kJ /
2 159 kcal
Bílkoviny69,39 g
Tuky42,36 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,21 g
Sacharidy366,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme sůl a změklé máslo. Máslo se snažíme zapracovat do mouky tak, aby nám v mouce nezůstaly velké hrudky másla. Uprostřed uděláme důlek. Krok 2: V misce rozmícháme droždí s vlažnou vodou, přilijeme do připraveného důlku a vypracujeme hladké těsto. Na závěr těsto vyklopíme z mísy a ještě ručně prohněteme. Krok 3: Těsto dáme zpět do mísy, zakryjeme a necháme kynout.Těsto musí zdvojnásobit velikost. Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník, který stočíme do roličky a hrany zatočíme dolů. Formu vymažeme máslem a těsto přendáme do formy. Necháme opět kynout až zdvojnásobí svojí velikost. Krok 5: Po nakynutí potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 6: Formu vložíme do trouby a pečeme 15 minut na 230 °C a poté snížíme teplotu na 200 °C a pečeme cca 20 minut dozlatova. Krok 7: Upečený chléb ihned vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Jak připravit oblíbené tousty. Tipy na slané i sladké, pro návštěvu i na výlet

Zveřejněno 9. 1. 2023

Poznámka autorky Sonik

Na tuto dávku jsem použila formu na biskupský chlebíček 30x11x7 cm.

Chléb je výborný i třetí den :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí toastový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kR1j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí toastový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kR1j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Děkuji 🙂 za mou celou rodinu naprosto nejlepší chléb,který jsem kdy upekla.Delam každý týden a je opravdu výborný i druhý den.Ted jsem vyzkoušela i špaldovou hladkou a naprosto vynikající.

Marie Svarcova: vím, že spousta lidí se s tím nechce matlat protože to díky kynutí dlouho trvá, ale opravdu stojí za to, je moc dobrý. My už kupovaný néé :-D

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí - určitě udělám :-K

Suroviny:
mouka hladká, máslo, droždí čerstvé, voda, sůl, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu