Vohrnoušky
Vohrnoušky, tradiční pochoutka z kynutého těsta s náplní, jsou ideálním spojením jemného, nadýchaného těsta a lahodné náplně. Tento klasický dezert může být plněn různými náplněmi, jako je maková, tvarohová, povidlová nebo ořechová, což umožňuje nekonečnou škálu chutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 902 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,15 g |
Tuky | 79,90 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 622 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 452,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas zapneme na 170 °C.
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Nožem odkrajujeme stejně velké kousky, prsty okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme náplň dle své fantazie: kombinujeme např. tvaroh+ meruňky, mák + švestky, atd. Na stranách těsto zmáčkneme a vytvoříme takovou lodičku. Krok 3: Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme dokola rozpuštěným máslem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až okraje zezlátnou.
Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto a necháme vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Nožem odkrajujeme stejně velké kousky, prsty okraje vytáhneme do stran. Doprostřed dáme náplň dle své fantazie: kombinujeme např. tvaroh+ meruňky, mák + švestky, atd. Na stranách těsto zmáčkneme a vytvoříme takovou lodičku. Krok 3: Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme dokola rozpuštěným máslem. Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až okraje zezlátnou.
Zveřejněno 22. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0G7
Moje poznámka
Vohrnoušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q0G7
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 35 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Tématické fráze:
knihovnička recepty,
švestkové rozpeky,
rozpeky se švestkami,
knihovnička receptu,
časopis knihovnička receptů,
časopis knihovnička recepty,
švestkový rozpek,
rozpeky,
rozpeky ze svestek,
rozpeky s mákem,
rozpeky z domácí pekárny,
knihovnička recepty 2018,
recepty knihovnička,
nejúžasnější vánočka rodinný recept,
knihovnička recepty 8/2009,
rozpeky se švestkama,
recepty z knihovničky,
svestkovy rozpeky,
rozpek ze švestek,
švestkové rozpeky s mákem
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
droždí sušené,
žloutek,
máslo,
mléko,
máslo,
mák,
švestky,
tvaroh,
meruňky
Komentáře (29)