Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní pekáček

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 894 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny177,36 g
Tuky9,58 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 447 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy84,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán a cuketu umyjeme, pokrájame na polkolečká (bez šúpania), necháme vypotiť. Krok 2: Zemiaky očistíme, pokrájame na malé kocky, paradajky na mesiačiky, cesnak na plátky, papriku na menšie kúsky, cibuľu na polkolečká, kuracie mäso na malé kúsky, kto má rád ostré, pridá pokrájanú feferónku. Krok 3: Osušený baklažán aj cuketu zmiešame s ostatnými surovinami, osolíme, posypeme grilovacím korením, dobre zmiešame s olejom. Krok 4: Dáme do pekáča, prikryjeme alobalom a v rúre upečieme, kým zemiaky a mäso nie sú mäkké.

Zveřejněno 22. 8. 2009

Poznámka autora magdalenka

Cuketu aj baklažán nechávam posolené vypotiť, aby počas pečenia nepúšťali toľko šťavy.

Bol to náš dnešný obed.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yvm0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yvm0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Boubelinko, ďakujem za priaznivý ohlas a krásnu fotku!

Magdalenko, opravdu moc dobré. :-*Vůbec jsem nepodlévala a zeleninka pustila dost vody i když jsem nechala lilek a cuketu vypotit (dle receptíku).:yes:

No, ten lilek, jak ho vidím v obchodě, jako by říkal "vem si mne!":-D, je to strašně hezký plod.;-)

Jani, ani moja mamka by to nejedla...kedysi zrejme ani ja...iba teraz, akosi sa začínam viac zaujímať o zeleninu.. no a potom to doženiem klobásou...pekný večer ti želám!

Magdalenko, kdybych měla jistotu, že by mi to jedla i babina, o kterou se starám, bylo by to hned zítra na oběd. Jenže ona se ve svém věku se zeleninou, jako je lilek ještě nesetkala, tak bych nerada, aby byla ohladu. Tobě dávám plus, ten recept se mi moc líbí a určitě ho později vyzkouším v menším množství.:yes:

Tématické fráze:
houbový pekaček, pekaček, grilovaci pekaček, recept houbovy pekaček, pekáček recept, houbový pekáček česnek na feferonky, ostrý pekáček, letní večeř recepty, houby z jednoho pekáčku, recept na letní večer, letní oběd z jednoho pekáčku, pekaček na muffiny, bramborový pekaček s kuřecim, houby pekaček, polievkové korenie 5l, lilky papriky, recept krupicová kaše, pekáčky

Suroviny:
lilek, cuketa, cibule, paprika čerstvá červená, brambory, prsa kuřecí, rajče, česnek, sůl, olej, koření grilovací, feferonka

Přidat fotografie receptu