Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bublanina s krémem

Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k dokonalosti hladkým smetanovým krémem na svém povrchu. Tak neváhejte a vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 094 kJ /
5 759 kcal
Bílkoviny124,89 g
Tuky328,71 g
Vláknina52,50 g
Cholesterol 2,21 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,94 g
Sacharidy548,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz přebereme, opláchneme a necháme okapat. Okapaný ho vidličkou obereme a posypeme jednou lžící mouky. Krok 2: Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jakmile se cukr rozpustí, všleháme vejce. Krok 3: Mouku promícháme s mandlemi a kypřicím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Krok 4: Vymažeme plech a troubu včas předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Krok 5: Připravíme krém. Žloutky oddělíme od bílků. Ve smetaně rozšleháme žloutky a cukr. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce přimícháme do žloutkové smetany a rybíz tímto krémem zalijeme. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá.

TIP: Desatero na rad na téma bublaniny. Jak upéct tu nejlepší?

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc dobrá buchta! Recept jsem si trochu zjednodusila a nedávala jsem ani mandle, ale místo nich mouku a trochu mlíka... Kazdopádně díky za další tip, jak zpracovat rybíz!;-)

Výborný recept, díky za něj

nemám ji tak pěknou jako Boubelinda, protože jsem ji dělala z mraženého rybízu a ještě jsem ji kvůli tomu víc upekla (bála jsem se, že zmražený rybíz pustil moc šťávy a buchta se mi nepropeče), takže je i sušší, ale receptík chválím... moc mi v těstě chutnají ty mandle... :-p navrch jsem ji musela ještě pocukrovat, ale asi jsem měla kyselejší rybíz... :-)

Tématické fráze:
bublanina, bublanina s rybízem, rybízová šťáva recept od babičky, nejlepší rybízová buchta, rybiz recepty, bublanina s rybízem nejlepší, bublanina s rybízem nejlepší, bublanina bez vajec, bublanina s rybizem a drobenkou, bublanina od babičky s drobenkou, rybizová buchta s drobenkou, rybíz recept, recepty rybíz, moučník s rybízem, bublanina recept, moučníky z rybízu, recept rybíz, moučníky s rybízem, domácí bublanina, rybízová buchta

Suroviny:
rybíz, máslo, cukr, cukr vanilkový, sůl, vejce, mouka polohrubá, mandle mleté, kypřící prášek, vejce, cukr, smetana ke šlehání, tuk

Přidat fotografie receptu