Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skoropovidla

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 728 kJ /
891 kcal
Bílkoviny9,75 g
Tuky3,00 g
Vláknina37,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy187,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky nakrájíme na kostičky, dáme do pekárny, přidáme ostatní přísady a zapneme program MARMELÁDA. Horké nalejeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme otočené vychladnout.

Zveřejněno 23. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skoropovidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLmx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skoropovidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BLmx

Marie

Komentáře (13)

:yes:

SyPe70@seznam.cz 2. 9. 2009 07:31
Prosím nedal by se recept použít na hrušky?

Takže hotovo.;-) Rozhodně bych příště nekrájela švestky na kostičky, ale pomixovala hned do pekárny. Nerozvaří se to!!! Takže, když jsem to vyndala hotové z pekárny, hned jsem to mixovala ponorným mixérem, aby se to aspoň vzdáleně povidlům podobalo, jinak to byl švestkový džem. Chuť vynikající, rozhodně moc dobré, ale jak jsem říkala, chuť spíš džemu. Kdysi jsem vařila několik hodin a ještě asi málo džem na sporáku, tak aspoň ta barva se podobala povidlům, ale mohly být hustější. Každopádně moc dobré.;-)

JANI, já už nepřidávám normální cukr když používám želírovací cukr ! 2 v 1 nebo 3 v 1 nebo 4 v 1 se liší jen na počet - kg - ovoce. . . . .

Já bych se ještě chtěla zeptat, jestli to někdo ví. Želírovací cukr 3+1 je ten přípravek, ale k němu se ještě přidává klasický cukr asi 250g, nebo ne? Nebo je i želírovací cukr přímo 3+1 ten větší, kde se už cukr nepřidává?:yes:

Śárko, dám na tebe!;-), zítra tady budou švestičky od kámošky ze zahrady a syn mi už dříve donesl 3 pytle, musela jsem se podělit s kámoškama, jinak bychom v tom malém bytě zakopávali o švestky:-D

JANI, třetí léto dělám marmelády v pekárně a nádoba je OK ;-)

Neí to jinak, použij tedy normální hrnec a stejný postup a je to supeeeeeer

No jo, ale ty spagi nemáš pekárnu, tak normálně v hrnci? Napiš mi to třeba do vzkazů, to bude asi maličko jinak.;-) Já to nechci dělat v pekárně, píšou tam, že je lepší si na to pořídit jinou nádobu, že kyselina z ovoce může tu nádobu poškodit a to víš, už ji asi znova nevyhraju!:-)):-D

Věrka. (neregistrovaný/á) - ano máš pravdu i s tím názvem - rozvárka:-*:-*:-p:yes::yes::yes:

My jsme je doma taky dělali a říkali jsme jim rozvárka. Já teď dělávám ty co se do nich přidává trochu octa a cukru, pak se nechají odpočinout a druhý den se teprve dělají ale né úplně na kaši a ty se teda vůbec nakazí a jsou dobrý.

Jani není a jsou skvělý, dělám je od babky už hooodně dlouho a vřele doporučuju :-!:-!:-!:-!:-p:-p:-p

Śári a není to spíš pak džem?:-?

Tématické fráze:
švestkový džem, švestková marmeláda v pekárně, švestková rozvárka, švestková marmeláda v domácí pekárně, švestkový džem recept, švestková marmeláda z domácí pekárny, jablečná rozvárka, marmelády a džemy recepty ze švestek, švestkový džem v domácí pekárně, zelirovaci cukr, švestky v domácí pekárně, marmelada ze švestek, švestky recepty džem, domácí švestková marmeláda, rozvarka, rozvarka ze svestek, džem ze švestek, marmeláda v domací pekárně, ovocná rozvárka, rozvarka že scestek

Suroviny:
švestky, cukr želírovací, kyselina citronová, esence rumová, cukr skořice

Přidat fotografie receptu