Suroviny pro 1 kus
Klasická forma na toustový chléb.
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 139 kJ / 3 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,53 g |
Tuky | 118,47 g |
Vláknina | 52,02 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 690 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 585,02 g |
Postup přípravy
Necháme kynout zakryté utěrkou 1 hodinu v pokojové teplotě nebo v kynárně 30 minut. Krok 3: Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na čtverec 30 x 30 cm a potřeme jej rovnoměrně povidlovou náplní, kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencí. Náplň musí být dostatečně hustá, aby při dalším zpracování nevytékala. Krok 4: Takto připravený plát smotáme do rolády, kterou podélně (po delší straně) prořízneme na dva stejné prameny. Ty poté smotáme do spirály a opatrně přeneseme do olejem vymazané chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Těsto zlehka potřeme olejem. Krok 5: V pokojové teplotě necháme nakynout, dokud těsto není až po horní okraj formy. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na režim horkého vzduchu při 160 °C, asi 35−40 minut. Propečenost těsta zkusíme špejlí. Krok 7: Ještě vlažnou babku polejeme citronovou polevou (moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a kůrou dohladka, do pastovité konzistence) a ozdobíme sušenými kvítky.
Zveřejněno 12. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková babka s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE6Lp
Moje poznámka
Maková babka s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE6Lp
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 17 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mák mletý,
vejce,
droždí,
sůl,
povidla švestková,
mák mletý,
perník strouhaný,
rozinky,
rum,
koření do perníku,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
citron,
olej,
Komentáře (2)