Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová fazolová polévka s pancetou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama-mia Mama-mia

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení fazolí

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme přes noc do studené vody. Krok 2: Poté vodu slejeme a fazole uvaříme do měkka v nové čisté vodě. Krok 3: Na sádle osmahneme pancetu nakrájenou na malé kostičky. Orestovanou pancetu vyjmeme děrovanou lžící do misky. Na zbylém tuku v hrnci osmahneme do sklovata cibuli nakrájenou na kostičky. Krok 4: Zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studeným vývarem. Prošleháme a přidáme koření, polovinu uvařených fazolí, smetanu a prolisovaný česnek. Provaříme 15-20 minut. Krok 5: Z polévky vyjmeme bobkový list, nové koření a důkladně promixujeme do hladka. Krok 6: Vložíme druhou polovinu fazolí a pancetu. Pokud je polévka moc hustá, zředíme vývarem nebo vodou. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme lžíci másla. Podáváme posypané petrželkou nebo klíčky s domácím pečivem.

TIP: Vydatné luštěninové polévky

Zveřejněno 18. 1. 2023

Poznámka autorky Mama-mia

Nejoblíbenější polévka mého muže. Je jemná a zároveň zasytí, s pečivem nahradí hlavní chod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová fazolová polévka s pancetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgA1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová fazolová polévka s pancetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYgA1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Ano, vývar lze použít prakticky jakýkoliv. Děkuji za tip:-K

:-)<3:yes::yes: mám ráda fazolové polévky a dovedu si tuto představit i ve vývaru z uzeného :-K

Suroviny:
fazole bílé, sádlo, cibule, česnek, vývar zeleninový, bobkový list, koření nové koření, pepř, mouka hladká, smetana, sůl, pepř, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu