Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vepřové s bramborami a zeleninou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min Bez doby odležení masa

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, Bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 258 kJ /
1 735 kcal
Bílkoviny179,68 g
Tuky45,85 g
Vláknina37,92 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 1,30 g
Sůl2,90 g
Sacharidy132,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme.
V misce rozšleháme hořčici, citronovou kůru, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Marinádu naneseme na maso a necháme 30 minut odležet. Krok 2: Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, oloupanou mrkev na špalíčky a celer na kostky zhruba o stejné velikosti jako mrkev. Můžeme použít i jinou oblíbenou zeleninu. Krok 3: Vsypeme do pekáčku, přidáme 2 snítky rozmarýnu, osolíme, zakápneme olivovým olejem, promícháme a podlijeme trochou vody. Krok 4: Maso položíme na zeleninu. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 3 hodiny. Na posledních 30 minut už nezakryté, aby maso i zelenina zezlátly. Hotové maso necháme asi 10 minut odležet a pak ho nakrájíme na plátky. Krok 6: Podáváme s bramborem a zeleninou, přelité vypečenou šťávou.

TIP: Pokrmy z jednoho pekáčku

Zveřejněno 21. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové s bramborami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wjL3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vepřové s bramborami a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wjL3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, brambory, mrkev, celer, hořčice hrubozrnná, citron, česnek, rozmarýn čerstvý, olej olivový, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu