Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky

Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po vanilkovém cukru, rumu a rozinkách.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 942 kJ /
5 244 kcal
Bílkoviny98,82 g
Tuky195,96 g
Vláknina57,90 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 878 mg
Sůl2,55 g
Sacharidy742,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s pečicím práškem a prosejeme. Přidáme vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvoříme dokonale hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočívat. Krok 2: Připravíme náplň - oloupeme jablka, nařežeme je na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Můžeme přidat i kapku rumu pro lepší vůni. Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplníme a opatrně srolujeme. Krok 4: Štrúdly potřeme studeným mlékem a vložíme péct na 180 °C do horkovzdušné trouby asi 45 minut. Krok 5: Ještě teplý štrúdl pocukrujeme a můžeme servírovat třeba s vanilkovým přelivem.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 23. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Z14

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Z14

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

No, já nepoužívám margarín, ale 100% tuk ;-)

Margarín - toť široký pojem. .

Suroviny:
mouka hladká, margarín, prášek do pečiva, vejce, cukr, cukr vanilkový, mléko, jablko, cukr, cukr vanilkový, rozinky, rum

Přidat fotografie receptu