Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Sklizeň jablek je v plném proudu a pokud máte doma hromadu ať už čerstvých nebo uskladněných, tak vás potěší recept na opravdu lahodný jablečný štrúdl, vonící po vanilkovém cukru, rumu a rozinkách.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 942 kJ / 5 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,82 g |
Tuky | 195,96 g |
Vláknina | 57,90 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 878 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 742,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s pečicím práškem a prosejeme. Přidáme vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvoříme dokonale hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočívat.
Krok 2: Připravíme náplň - oloupeme jablka, nařežeme je na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Můžeme přidat i kapku rumu pro lepší vůni.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplníme a opatrně srolujeme.
Krok 4: Štrúdly potřeme studeným mlékem a vložíme péct na 180 °C do horkovzdušné trouby asi 45 minut.
Krok 5: Ještě teplý štrúdl pocukrujeme a můžeme servírovat třeba s vanilkovým přelivem.
Zveřejněno 23. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z14
Moje poznámka
Jablečný štrúdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Z14
Nejnovější recepty
Ředkvičkový salát
Přidáno před 9 minutami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 34 minutami
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 46 minutami
Linecký tvarohový koláč s meruňkami
Přidáno před 2 hodinami
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 3 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 23 minutami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 34 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 38 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 2 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 3 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 4 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 5 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
margarín,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
mléko,
jablko,
cukr,
cukr vanilkový,
rozinky,
rum
Komentáře (2)