Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolovaný flank steak s chřestem a holandskou omáčkou sousvide

Flank steak je lahodné libové maso a lze s ním vykouzlit skvělá jídla. Tento recept na rolovaný flank steak je poněkud náročný a k přípravě použijete také techniku sous-vide, nicméně ohromíte všechny strávníky u stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama-mia Mama-mia

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby lázně v sous-vide

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby lázně v sous-vide)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 154 kJ /
2 188 kcal
Bílkoviny73,17 g
Tuky198,86 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 1,84 g
Sůl4,62 g
Sacharidy22,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve blanšírujeme chřest. Chřestu ulámeme spodní dřevnatou část stonků. Poté jej vložíme do vroucí vody na 2-3 minuty. Děrovanou lžící ho přendáme do ledové lázně (led+voda), po vychladnutí vyjmeme a necháme oschnout na mřížce. Krok 2: Holandská omáčka: Zapneme lázeň sous-vide na 65 °C. Svaříme v hrnečku na sporáku vinný ocet s jemně nakrájenou šalotkou. Přefiltrujeme a vychladíme. Krok 3: Do vakuovacího sáčku vložíme máslo, žloutky, citronovou šťávu, filtrovaný ocet (nesmí být horký), sůl a vodu. Zavakuujeme na 98 % a vložíme do vyhřáté lázně na 90 minut. Krok 4: Po vyjmutí z lázně obsah sáčku vylijeme do vysoké nádoby a ponorným mixérem emulgujeme na hladkou omáčku. Omáčku lze později přihřát ve vodní lázni bez ztráty kvality. Krok 5: Flanksteak podélně rozřízneme do knihy (viz. foto) a naklepeme přes fólii hladkou stranou paličky. Osolíme, opepříme, poklademe blanšírovaný chřest a mozzarelu a pevně zavineme. Krok 6: Svázanou roládu osolíme a vložíme do rozpálené pánve s trochou oleje. Opékáme zprudka ze všech stran cca 5 minut. Rozehřejeme troubu na 95 °C. Krok 7: Po opečení roládu vložíme do pekáčku a zapíchneme teploměr (nebo sondu z trouby) do středu rolády. Zakrytý pekáček pečeme bez podlévání, dokud není na teploměru 57 °C, trvá to cca 25 minut. Poté roládu vyjmeme a necháme odpočinout 10 minut. Krok 8: Z rolády sejmeme provázek a nakrájíme na 2 cm plátky. Krok 9: Podáváme se zbylým chřestem přelitým holandskou omáčkou a gratinovanými nebo pečenými bramborami.

TIP: Jak jednoduše připravit rychlou holandskou omáčku

Zveřejněno 24. 1. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolovaný flank steak s chřestem a holandskou omáčkou sousvide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6ZoD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolovaný flank steak s chřestem a holandskou omáčkou sousvide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6ZoD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tenhle recept je dobrá výzva! 🤔 Přemýšlím o něm už pár dní. Představa, že zvrtám takový kus kvalitního hovězího mě docela děsí.... Přitom na fotkách to vypadá fakt dobře!😋

Na přípravu tohoto jídla si netroufnu:-8Ale recept včetně fotek i postupu se mi velice líbí:-K

:-)<3:yes::yes: parádní recept i foto :-K

Suroviny:
sýr mozzarella, sůl, pepř mletý, chřest zelený, olej, led, voda, ocet vinný, cibule šalotka, máslo, žloutek, šťáva citronová, sůl, voda,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu