Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec s játry a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 634 kJ /
869 kcal
Bílkoviny76,93 g
Tuky45,47 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy33,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso i játra očistíme (použila jsem kuřecí) a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky, papriku a cuketu na proužky, pórek a okurku na kolečka, žampiony na čtvrtky (použila jsem restované z mrazáku). Krok 3: V hluboké rozehřáté pánvi necháme pustit tuk ze špeku nakrájeného na kostičky (není nutný ale dodá chuť), přidáme sádlo a maso prudce opečeme dozlatova. Krok 4: Přidáme cibuli a ještě chvilku restujeme až začne zlátnout, podlijeme horkým vývarem a pod poklicí dusíme na sníženém stupni tepla cca 30 minut. Necháme vydusit vývar a přidáme játra, protlak a žampiony. Mícháme a restujeme ještě 5 minut. Krok 5: Poté přidáme ostatní zeleninu, sůl, pepř a podle chuti i chilli, promícháme a opět podlijeme horkým vývarem podle potřeby. Přidáme podle chuti lák z okurek a necháme přejít varem. Krok 6: Takto můžeme podle chuti ještě dosolit a podáváme s rýží, těstovinami, knedlíkem nebo pečivem.
Podle potřeby můžeme přidat vývaru více a zahustit 1 lžičkou bramborového škrobu rozmíchanou ve lžíci vody, abychom měli omáčku.

TIP: Jak správně připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 26. 1. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Našla jsem výstřižek z časopisu mezi starými recepty, papriku i feferonku, cuketu a pórek jsem přidala podle mé chuti a podlévala jsem vývarem z kostí místo vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s játry a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z64Lv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec s játry a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z64Lv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

RubyRom: :-) Děkuji Romanko , potřebovala jsem zužitkovat zbylé suroviny v lednici a dopadlo to docela dobře :-K přeji krásný den

Skvělé jídlo :yes:

Suroviny:
plec vepřová, játra, sádlo, špek, cibule, vývar masový, pasta rajčatová, kapie, žampióny, pórek, cuketa, feferonka, okurky sterilované, lák z okurek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu