Chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý týden. Pokud nemáte remosku, můžete péct i v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo čerstvého droždí můžete použít droždí sušené, postup na kvásek je stejný. Do těsta místo ovesných vloček můžete přidat vlákninu, případně semínka dle chuti každého. Nicméně ovesné vločky značně vylepšují chuť chleba. Místo vařených brambor můžete přidat bramborové těsto v sáčku (50 g), nemá to vliv kvalitu těsta. Žitný kvásek od Dr.Oetker přidávám do těsta kvůli jedinečné chuti, kterou upečený chleba získá. Žitný kvásek můžete nahradit 1 rovnou lžící octa, ale na výslednou chuť chleba to vliv má. Těsto dávám kynout rovnou do mísy od remosky, do kterého vložím dortovou formu, který vyložím pečicím papírem. Po vykynutí s těstem již nic nedělám, rovnou peču. Usnadňuji si tím práci.
Na závěr: Chleba se nedrobí, vydrží měkký celý týden a má výbornou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 7 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Právě bylo uvařeno:
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 48 minutami
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Cukrářské jablečné řezy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
malirka1 uvařil před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
sweeddy uvařila před 2 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
sommde uvařil před 3 hodinami
Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Jan Nemec uvařil před 3 hodinami
Levná a rychlá bublanina
mischelinka uvařila před 4 hodinami
Mokrý koláč s ovocem
Matea uvařila před 4 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
faluska uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dvacetiminutový těstovinový oběd: Vynikající jídlo plné masa a zeleniny je hotové za chvíli a zvládne ho i začátečník
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vločky ovesné, kvas žitný, brambory, sůl, kmín celý, voda, droždí, cukr, voda, mouka hladká
Chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR53x
0 názorů